Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Birka Zobacz posta
    Oj widze z kazdy z was urodził sie z wielką wiedza na temat fotografi. Myślalam ze można sie tutaj czegos wiecej dowiedziec ale... jak ktos nie ma juz wiedzy chociaż podstawowej to juz jest beznadziejmy i kazdy musi go krytykować, wyśmiewać i itp.
    Własnie żałuję ze weszłam na to forum, potraficie tylko krytykować a nie pomagać. Forum nikona wzajemnej adoracji do krytykowania nowych ludzi chętnych wiedzy.
    To nie tak, czuję się lekko urażony taką insynuacją. Potrafimy pomagać, ale wybacz za lenistwo nie nagradzamy. Wystarczyło wpisać np. kadrowanie przez LCD w wyszukiwarkę i było by wszytko na ten temat. Odrobinę wysiłku nikomu nie szkodzi i proszę nie atakować forumowiczów że odpowiadają w taki, a nie inny sposób.

Pozdrawiam
    wieczny maruda
    Erie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

pebees
    Gość

Domyślnie

Oj widze z kazdy z was urodził sie z wielką wiedza na temat fotografi.
    Ja, pse pani, nie! A ja tes kcę!
    Własnie żałuję ze weszłam na to forum, potraficie tylko krytykować a nie pomagać.
    Nie żałuj. Dowiedziałaś się kilku ciekawych rzeczy, nawet tego, że wszystkie informacje o aparacie są w instrukcji! Teraz tylko ją przeczytać i już

Forum nikona wzajemnej adoracji do krytykowania nowych ludzi chętnych wiedzy.
    E h, żeby tak było, że to TWA.. nie jest, kurcze, czuję się przez to niedoceniany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Teraz tylko ją przeczytać i już
    Zrobiłam to! Ale jeśli nie znalazłam tam odpowiedzi myślalam ze z waszą odpowiedzią nie bedzie problemu

Mozecie sobie juz odpuścic krytykę bo jak szybko sie tu pojawiłam tam kasuję swoją profil aby was nie psuć poziomu wiedzy.

Domyślnie

Mozecie sobie juz odpuścic krytykę bo jak szybko sie tu pojawiłam tam kasuję swoją profil aby was nie psuć poziomu wiedzy.
    ??? ??? ale można prosić po polsku?

Domyślnie

Kobiety to jednak dziwne sa Inna sprawa jest, ze wystarczy napisac, zeby RTFM, a nie od razu jezdzic po kims. Co ciekawe, najzarliwiej mieszaja newbies z blotem Ci, co aparaty maja od 2 miesiacy i sami dopiero sie ucza. Do nikogo osobiscie nie pije, ot, korelacja.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Gratuluję szanownym forumowiczom za super jasne wyjaśnienie sprawy !!! Moim zdaniem jeśli ktos ma ochotę to może sobie kupić co tylko chce i nikomu nic do tego. Myślałem iż forum jest po to aby pomagać wszystkim zainteresowanym a nie ich wyśmiewać i drwić ...... widzę po niektórych wypowiedziach że się grubo mylę. Może trzeba by rozdzielić forum na dwa bloki 1. Super hiper zawodowcy co wszystko zawsze wiedzieli od urodzenia (haha) 2. Amatorzy którzy chcą się "pobawić" amatorsko i nie muszą wszystkiego wiedzieć.
    NIKON

Domyślnie

Bez przesady ludzie, rozumiem, że forum jest do pytania się o wszystkie rzeczy związane z fotografią. Jednakże etykieta wszelkiego rodzaju forum dyskusyjnych, grup dyskusyjnych itp wymaga najpierw zadania sobie trudu i poszukania odpowiedzi na pytanie wśród wątków, które już istnieją. Czy wielkim problemem akurat w tym przypadku było przeczytać o zasadzie działania lustrzanki?

Nie pochwalajmy do ciężkiej choroby na ch... lenistwa oraz bezmyślnego oczekiwania, że wszyscy rzucą się, aby takiemu leniowi pomagać. Ludzie zyją w pośpiechu i oczekują na wszystko gotowej odpowiedzi w nieskończenie krótkim czasie (najlepiej jeszcze by było przed zadaniem pytania). Nikt nie urodził się z wiedzą fotograficzną i pochodną (lub dodowlną inną) wyssaną z mlekiem matki, ale każdy z nas do tej wiedzy dochodził i zadawał sobie choć troszkę trudu w jej zdobyciu.

Zastanówcie się troszkę nad tym...

Domyślnie

Proponuję nieco inny podział.
    1. Tych, którzy wiedzą dlaczego kupili lustrzankę, a nie kompakta, oraz przed zakupem chciało im się dowiedzieć przynajmniej podstawowych rzeczy na temat jej działania (jeżeli jeszcze ich nie wiedzieli). Do tej kategorii zaliczają się ludzie odpowiadający konkretnie i rzeczowo na każde, nawet najbardziej oczywiste pytanie... przez pierwsze kilkadziesiąt razy. Potem zaczyna ich to delikatnie mówiąc wk... denerwować i zaczynają odpowiadać drwiąco, a nawet złośliwie. Nie należy mieć im tego za złe, bo jest szansa, że już niedługo sam będziesz do nich należał(a) .
    2. Wszystkich pozostałych. W szczególności tych, którzy strasznie się obruszają za każde odesłanie do FAQ/wyszukiwarki/itp. i nie potrafią przyjąć do wiadomości, że to forum nie powstało wyłącznie po to, żeby odpowiadać na ich każdą zachciankę. A zwłaszcza tych, którzy uważają, że forum jest do nich nastawione wrogo, bo dostały klapsa zamiast cukierka, kiedy zachowały się nieodpowiednio do przyjętych norm.

Podziału nie trzeba wprowadzać, już jest widoczny aż za bardzo.

Art71 > Oczywiście, każdy może kupić sobie to, na co ma ochotę. Nie o tym jest ta dyskusja. Jeśli nadal nie wiesz o czym ona jest, to odsyłam do punktu 1 w tym poście. Mylisz się. To forum jest między innymi po to, żeby pomagać ludziom, którzy tej pomocy potrzebują, a nie tym, którzy potrzebują wyszukiwarki, ale nie chce im się lub zapomnieli jej użyć (w obu przypadkach są informowani o tym, co powinni zrobić aby otrzymać odpowiedź na swoje pytanie, więc ja nie widzę w tym nic złego).

Że za ostro? Czasem trzeba dostać (za przeproszeniem) po mordzie, żeby zrozumieć niektóre rzeczy (piszę tu o wszystkich ludziach, o sobie także, więc proszę się nie obrażać ). A po takich odpowiedziach, Birka zastanowi się następnym razem zanim zada niemądre pytanie, co wyjdzie jej tylko na dobre .
    Ostatnio edytowane przez Zink ; 05-06-2007 o 19:33
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Domyślnie

Gratuluję zakupu
    A kolegami się nie przejmuj na każdy taki temat tak reagują... Ale nic dziwnego jak w tygodniu ze dwa razy takie pytania padają
    Rób piękne zdjęcia i tyle...
    D700 | D40 | N50/1.8 | N35/1.8 | N18-55 | SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta

Nie pochwalajmy do ciężkiej choroby na ch... lenistwa oraz bezmyślnego oczekiwania, że wszyscy rzucą się, aby takiemu leniowi pomagać. Ludzie zyją w pośpiechu i oczekują na wszystko gotowej odpowiedzi w nieskończenie krótkim czasie (najlepiej jeszcze by było przed zadaniem pytania). Nikt nie urodził się z wiedzą fotograficzną i pochodną (lub dodowlną inną) wyssaną z mlekiem matki, ale każdy z nas do tej wiedzy dochodził i zadawał sobie choć troszkę trudu w jej zdobyciu.

Zastanówcie się troszkę nad tym...
    Współczuję takiej osobowości.....tej melodyjnej krytyki innych która tak łatwo CI przychodzi...oraz chęci dzielenia sie swoją wiedzą

Nie oczekiwałam bezmyślnie na tą odpowiedz. Była NORMALNA osoba której nie było cieżko odpowiedziec mi na moje pytanie i trzeba było juz zamknąć topik a nie rozciagac temat i obrzucać mnie błotem niewiedzy. Są pewnie dziedziny w których mogę duzo wiecej powiedzieć niz TY.

Ale z tego co zauwazyłam czesto zdarza sie WAM obrzucać błotem obce osoby lub te które dopiero próbują poznać świat fotografi.

Mam nadzieje ze nigdy wam nie przytrafi się taka niewiedza jak mi i nie wpadniecie na forum z pomocą i zamiar otrzymać jedna odpowiedz to dostaniecie masę pretensji ze tu sie pojawiliście. I nie ma sie co dziwić że na świecie jest tyle obłudy, zakłamania, braku tolerancji jak i głupoty jak na takim forum proste pytanie jest powodem do takiego traktowania ludzi. Może podać Ci moj adres to wpadniesz i mnie zastrzelisz za brak wiedzy i za pytanie które nie było wielce ambitne.

Ps: Instrukcje przeczytałam ale z racji tego ze nie ma tam takiej funkcji nie było wzmianki na ten temat
    Ostatnio edytowane przez Birka ; 05-06-2007 o 19:48

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów