Szczerze mówiąc nie obawiam się mocować lampy (delicacy 180Ws + 60x90) z boksem na tym żurawi co podał MareckiMarek w linku.
Choć do Quantuumów już pewnie wezmę tego z MarkoFlash.
Szukaj
Szczerze mówiąc nie obawiam się mocować lampy (delicacy 180Ws + 60x90) z boksem na tym żurawi co podał MareckiMarek w linku.
Choć do Quantuumów już pewnie wezmę tego z MarkoFlash.
Eryk - czego ty sie obawiasz ? z tym plastikowym badziewiem delicacy ? - gdyby nie kondensator to pewnie zaczela by sama lewitowac :P
na kolowrotku mozna - ale on nie pasuje do statywow - albo jest za luzny (duza szczelina ) lub za ciasno siedzi choc mocno (mala szczelina) - ewidentnie chinczyki skopiowaly z jakiegos systemu - ale innego niz statywy
ja lampe 300Ws z softem wieszam na boomie z stalowej rury bezszwowej - proporcje mniej wiecej 3/4 i na koncu wystarczy worek z piaskiem lub 2l butelka wody po coli
problemy z boomem sa tylko dwa - dobre obciazenie (przeciwwaga) na drugim koncu - bo zadne mocowanie nie wytrzyma (zadne regulowane rekoma bez narzedzi) - bo sila razy ramie ;P
a druga rzecz - to dobry boom - bo powyzej metra zaczynaja sie dziac cuda z rurami obciazonymi np 3kg![]()
To jest ten "bydlasty"?
http://www.markoflash.pl/glowna.php?...13&s=28&id=160
Zdaje się, że tak.
Hm.... kółeczka, miła sprawa - czy przez to nie traci stabliności?
Tak - ten na fotce to ten bydlasty. Sam zobaczyłem go pierwszy raz u Admina i musiałem taki mieć. Kasa warta wydania choć w moim studio cieżko z nim się poruszać bo jest ogromny. Swoje waży a kółka pozwalają go ruszyć z miejsca - mają oczywiście hamulce...
Al "CAPONE" Bundy
Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.
W pierwszym poście jest napisane
PS. Właśnie jedną taką lampkę mam już w domku i tak się zastanawiam: To ma tak być, że jak zmieniam sobie moc pokrętłem na większą to lampa mi błyska sama ??? Na mój rozum to ona się wtedy rozładowuje żeby naładować się ponownie do tej większej mocy ale się nie znam więc pytam![]()
Ostatnio edytowane przez Laku ; 05-01-2008 o 14:48
+RIP+ Nikkor stopiątka tu spoczywa... wypadł z torby... tak bywa +RIP+
Post 20 i 21.
Około 5 x 7m.
Skontaktuj się z nami