Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 224

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Szczerze mówiąc nie obawiam się mocować lampy (delicacy 180Ws + 60x90) z boksem na tym żurawi co podał MareckiMarek w linku.

Choć do Quantuumów już pewnie wezmę tego z MarkoFlash.

Domyślnie

Eryk - czego ty sie obawiasz ? z tym plastikowym badziewiem delicacy ? - gdyby nie kondensator to pewnie zaczela by sama lewitowac :P

na kolowrotku mozna - ale on nie pasuje do statywow - albo jest za luzny (duza szczelina ) lub za ciasno siedzi choc mocno (mala szczelina) - ewidentnie chinczyki skopiowaly z jakiegos systemu - ale innego niz statywy

ja lampe 300Ws z softem wieszam na boomie z stalowej rury bezszwowej - proporcje mniej wiecej 3/4 i na koncu wystarczy worek z piaskiem lub 2l butelka wody po coli

problemy z boomem sa tylko dwa - dobre obciazenie (przeciwwaga) na drugim koncu - bo zadne mocowanie nie wytrzyma (zadne regulowane rekoma bez narzedzi) - bo sila razy ramie ;P

a druga rzecz - to dobry boom - bo powyzej metra zaczynaja sie dziac cuda z rurami obciazonymi np 3kg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fragles Zobacz posta
    ten bydlasty z MarkoFlasha robi wrażenie - widziałem go... Chciałem nawet kupić ale przy gabarytach mojego "studia" byłoby ciężko
    To jest ten "bydlasty"?
    http://www.markoflash.pl/glowna.php?...13&s=28&id=160

Domyślnie

Zdaje się, że tak.

Hm.... kółeczka, miła sprawa - czy przez to nie traci stabliności?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eryk Zobacz posta
    Zdaje się, że tak.
    Zdaje się? Mają jeszcze drugi bez kółek w cenie 280zł, czyli zbliżonej do cen z Allegro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MareckiMarek Zobacz posta

Nie wiem bo na tej fotce nie wygląda okazale.
    Widziałem go tylko w realu w Markoflashu i był ogromny (moim skromnym zdaniem).

Domyślnie

Tak - ten na fotce to ten bydlasty. Sam zobaczyłem go pierwszy raz u Admina i musiałem taki mieć. Kasa warta wydania choć w moim studio cieżko z nim się poruszać bo jest ogromny. Swoje waży a kółka pozwalają go ruszyć z miejsca - mają oczywiście hamulce...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Góra/Wrocław

Domyślnie

W pierwszym poście jest napisane
    Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Wynająłem lokal 35m2 który chciałem w miarę tanio wyposażyć we wszystko co może uchodzić za niezbędne w studio.
    PS. Właśnie jedną taką lampkę mam już w domku i tak się zastanawiam: To ma tak być, że jak zmieniam sobie moc pokrętłem na większą to lampa mi błyska sama ??? Na mój rozum to ona się wtedy rozładowuje żeby naładować się ponownie do tej większej mocy ale się nie znam więc pytam
    Ostatnio edytowane przez Laku ; 05-01-2008 o 14:48
    +RIP+ Nikkor stopiątka tu spoczywa... wypadł z torby... tak bywa +RIP+

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laku Zobacz posta
    W pierwszym poście jest napisane
    Chodziło o dokładne wymiary. Bo np 2x17,5 to też będzie 35m2
    5DII+15mm+24L+35L+851.8+135L+580II

Domyślnie

Post 20 i 21.

Około 5 x 7m.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów