Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    To drugie zdjęcie nie powiem jest ciekawe, choć nad niebem miałeś pewnie ciężko zapanować
    Kiedyś też robiłem max szerokie pano, teraz dochodzę do wniosków że trzeba znaleźć równowagę w tym co się chce pokazać.
    Prawa strona i środek ciekawszy od lewej trochę takiej na "siłę"
    Reasumując nie jest źle, znów mocno przycięty dół, ciut za dużo z lewej, obróbka...nie będę krytykował, warunków nie miałeś łatwych (pewnie bez połówki robione).
    Ogólnie jest ok, ale...zrobiłbym to inaczej.
    Jeśli dopiero dokształasz te "tematy" to jest dobrze, jeśli bazujesz od lat na takiej obróbce całości i kadrowania, to patrz uwagi wyżej
    @moshica to zdjęcie jest wycinkiem panoramy, która jest prawie 4 razy szersza. Zostawiłem to, co wydało mi się w niej ciekawe. Jednak zgadzam się, że można było jeszcze lewą stronę przyciąć.
    Warunki były tak jak widać na zdjęciu, czyli typowy pochmurny wiosenny dzień w Dolomitach (koniec maja ub. roku). Foto robione D90 bez żadnych filtrów. Określenie "dokształcasz te tematy" w moim wypadku jest trochę na wyrost Odnoszę wrażenie, że ciągle stoję na początku drogi, która wydaje się coraz dłuższa. Trudno mi czasem zdecydować jaki sposób wywołania jest dobry, czasem wydaje mi się, że chcę zrobić zdjęcie a trupa, który powinien być usunięty przy pierwszym przeglądzie. Ale lubię zmierzyć się z zagadnieniem i dziękuję za uwagi, zwłaszcza te krytyczne.
    Byłoby mi miło gdybyście jeszcze rzucili okiem na inny widoczek z tych samych gór: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=278460

Domyślnie

To zdjęcie widziałem i poza zbyt natarczywym wyostrzeniem bardzo się podoba. Krytyka może być produktywna jeśli w autorze wzbudzi chęć zmian a myślę że je dostrzegasz
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Jedynka ładnie wyszła, można by przyczepić się kadrowania jednak w całości podoba się
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Jedynka ładnie wyszła, można by przyczepić się kadrowania jednak w całości podoba się
    @biegly same twoje odwiedziny tutaj to już dla mnie zaszczyt. A taki komentarz to już podwójna radość. Systematycznie podziwiam twoje fotografie i filmy o nich, więc słowo od takiego mistrza jest dla mnie bardzo ważne.

Domyślnie

@biegly same twoje odwiedziny tutaj to już dla mnie zaszczyt. A taki komentarz to już podwójna radość. Systematycznie podziwiam twoje fotografie i filmy o nich, więc słowo od takiego mistrza jest dla mnie bardzo ważne.
    Bardzo dziękuję za tak wielkie słowa, ale nie ma co przerysowywać za mały jestem na mistrzów
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12