Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Z Koziego...

Domyślnie Z Koziego...

Cześć

Dawno w dziale Tatr nie było

Korzystając z małego okienka pogodowego, w zeszłym tygodniu, skoczyliśmy na Kozi Wierch.

Mimo krótkiej LX-owej, kompaktowej ogniskowej pokazuję pięć "topograficznych" kadrów.

W takiej lekko zimowej opcji jestem na Kozim już drugi raz i polecam bo to raczej łatwa (przy dobrych warunkach śnieżnych) i przyjemna wycieczka obfitująca w piękne widoki najwyższych szczytów Tatr.

1.Centralnie na środku masyw Lodowego Szczytu. Z lewej samotny ale konkretny wierzchołek Jagnięcego, z prawej Mały Lodowy, Pośrednia Grań i Jaworowy.

2.Nietypowe spojrzenie na Kościelce: Zadni i Główny wierzchołek rozdzielone Kościelcową Przełęczą.
    W tyle Kasprowy i Giewont ale to raczej proste

2.Od prawej Koprowy, Cubryna, Mięguszowiecki Wielki, Pośredni, Czarny, Wołowa Turnia a z lewej wciśnięte Rysy i w tle "przydymiona" Wysoka.

4.Nietypowy widok na Świnicę stąd charakterystyczne rozdzielenie : z prawej wierzchołek taternicki z lewej turystyczny-główny.

5.Od lewej najwyższy tatrzański Gerlach, Niżne Rysy, Rysy, Wysoka później Wołowa Turnia i trójka Mięguszy

Pozdrawiam z Krakowa
    Milk
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Witaj Grzesiek ! Fajna krótka recka na topo w 2 strony. Ja miałem w tę sobotę od 5tki na Kozi uderzyć ale już mamy lawinową 3kę i raczej mam obawy pomimo posiadanego sprzętu. Wpadaj i zapodawaj ciekawostki częściej, z pozdrowieniami
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Miło się ogląda takie zdjęcia, jeszcze opisane. Dobre kadry i świetna wycieczka
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Witaj Grzesiek ! Fajna krótka recka na topo w 2 strony. Ja miałem w tę sobotę od 5tki na Kozi uderzyć ale już mamy lawinową 3kę i raczej mam obawy pomimo posiadanego sprzętu. Wpadaj i zapodawaj ciekawostki częściej, z pozdrowieniami
    Teraz dowaliło więc te plany musisz zmienić ... w samej części pod szczytowej było śniegu po kolana a miejscami po pas, teraz będzie dużo więcej ...
    Poprzednim razem byliśmy przy 2-ce i było całkiem ok ... ważne żeby wczas rano wtedy związane ... później słonko operuje i może być różnie ... zimowa droga mija się z letnią a są dwa miejsca gdzie trzeba lekki trawers zrobić i to może być nie bezpieczne przy ruchomych śniegach.

Na Forum jestem cały czas choć czasu mało... oglądam... czytuję
    Pozdrowienia i dzięki za wizytę ...
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Takie góry uwielbiam. Zarówno do oglądania jak i do chodzenia (choć dawno nie byłem w "prawdziwych" tatrach, a jedynie w niskich częściach - dzieci).

Zawsze ciesze się jak ktoś opisuje to co pokazuje na zdjęciach, bo nie znam gór wystarczająco dobrze by każdy szczyt rozpoznawać.

---------

Z całego zestawu najbardziej spodobały mi się 2 i 4 dzięki światłu, które dobrze podkreśliło kształt poszczególnych skał, wyodrębniając je z tła. Na 1 ten efekt jest mniej widoczny, z powodu odległości. Za to podoba mi się widok na Lodowy (trochę za ostre światło, które odbija się od śniegu ale trudno się dziwić), i podobny efekt z Gerlachem na 5. Ale i tak, majestat gór jaki pokazałeś coś w sobie ma .

PS.
    Na Kozim ostatnio byłem kilkanaście lat temu .

Domyślnie

Fajne światło.
    Ciekawe kadry.
    Szczegółowe opisy.
    Super wycieczka.
    !!!

Domyślnie

pozdrawiam

Domyślnie

Góry na nikoniarzach powinny być odrębnym tematem, i trudno się dziwić Poziom jest wysoki.
    Tutaj podoba mi się majestat gór, fajne światło. Nie podobają mi się granatowo niebieskie cienie.
    Fuji

Domyślnie

Zauważ że Grzesiek bardziej skupia się na turystycznym dokumencie robiąc zdjęcia nie lustrzanką, wiec priorytetem nie jest jakość tylko emocje na szlaku.
    Ja go rozumiem, bo im więcej w Tatrach działałem, przyjąłem tę samą zasadę...
    Nikon i podróże ...

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    Góry na nikoniarzach powinny być odrębnym tematem, i trudno się dziwić Poziom jest wysoki.
    Tutaj podoba mi się majestat gór, fajne światło. Nie podobają mi się granatowo niebieskie cienie.
    Był temat Nasze Góry i umarł śmiercią naturalną, zbyt mało zwolenników wśród Nikoniarzy.
    W górach Panie z aparatem nie poszalejesz, albo zdobywamy, albo konkretne zdjęcia, lustrzanka średnio się sprawdza a czasami wręcz przeszkadza.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni