Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi .
    Najgorsze to , że każdy uważa inaczej. Bądź tu teraz mądry....
    W zestawie z 18-55 oba aparaty są praktycznie w takich samych cenach
    Natomiast jeśli chodzi o samo body to różnica jest 300zł-500zł a to już spora kwota jak dla mnie.
    Posiadam już 35/1.4 oraz 18/2 więc się zastanawiam czy do zooma warto doplacać? Podobno to szkiełko jest bardzo ostre i posiada stabilizacje .

Domyślnie

Ostre, posiada stabilizację i śmiem twierdzić, że najszybsze z całego systemu. Ach, żeby wszystkie tak szybkie były...

Domyślnie

Mój kolega fotograf chilijski który studiował fotografię w NY, pracował jako fotograf personalny ...teraz fotografuje X-E1 z 18-55 i nic innego w sensie sprzętu go nie interesuje.
    Znaczy ma jeszcze analogowy MF, ale aktualnie pracuje fuji.
    Obecnie realizuje jakieś własne dłuższe projekty i cykle fotograficzne, głównie bw.
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 18-10-2016 o 20:37
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Kto to jest - fotograf personalny?
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    No taki osobisty paparazzi

Co do XF 18-55mm to znakomite szkło. Mając 18/2 i 35/1.4 to samemu trzeba zdecydować czy taki zoom się przyda... bo jak ma leżeć w szafce to lepiej tą kasę wydać na inne szkiełko
    Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    To taki ktoś jak trener tylko łazi z aparatem.
    X-e1 ma najlepsze kolory tylko ten af, do takiego xt10 czy x-e2 nie ma startu.
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir Zobacz posta
    X-e1 ma najlepsze kolory tylko ten af
    100%....
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag

Domyślnie

Serio się zastanawiam, przyszło mi do głowy, że to taki nadworny (jakich mają prezydenci czy papieże).

A sam używam x-e1 + 18-55 i nie planuję raczej niczego więcej. Tylko zastanawiam się, czy czyni to ze mnie fotografa personalnego?
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?

Domyślnie

A dlaczego miało by czynić?

- - - - kolejny post - - - - - -

Jak Cię ktoś zatrudni jako osobistego fotografa, to wtedy tak.
    Zrozumiałeś?

Domyślnie

No właśnie się zapytałem, czy dobrze zrozumiałem.
    Chyba lepiej, jeśli daruję sobie żarty...

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów