A tam... Z drugiej strony rzeczywiście ornat.
W sumie chodziło mi o to, że mówię o stroju organizacyjnym, czyli mundurze, a nie o ścianie na przykład...
Szukaj
A tam... Z drugiej strony rzeczywiście ornat.
W sumie chodziło mi o to, że mówię o stroju organizacyjnym, czyli mundurze, a nie o ścianie na przykład...
Ostatnio edytowane przez madebyzosiek ; 03-10-2016 o 21:07 Powód: Zdublowany post w wyniku problemów forum.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Pytanie. Czy żyją w naszym pięknym kraju ludzie, którzy zamiast spalić Cię na stosie zapłacą za tą "usługę" ???
Zdjęć nr 2 i 4 nikomu bym nie pokazał. Nie wiem nawet co trzeba zrobić aby tak wyglądały. Zapewne zwykły jpg prosto z puszki powinien wyglądać lepiej. Tak przypuszczam, że był mocno kiepski jpg ratowany w jakimś programie. Więcej pomysłów nie mam. Może pokaż oryginał to spróbujemy coś pomóc.
A może warto zadać pytanie: czarny30 pracujesz w raw'ach czy jpg'ach?
I nadal proszę o dane exif zdjęcia 4
Dokładnie, 2, 4 i 5 wyglądają jak mocno "ratowane" jpegi. Myślę, że jeśli chcesz tak ratować kolory jpegów, to lepszym wyjściem byłoby pozostanie przy koncepcji ze zdjęcia 1, czyli cz-b.
I na drugi raz nie zapomnij włączyć zapisu raw.
edit
Chyba, że masz fatalnie ustawiony monitor. Ale zdjęcia 3 i 6 nie mają takiej okropnej kolorystyki jak 2, 4, 5, więc jest tu pewna niekonsekwencja...
Ostatnio edytowane przez sl011 ; 04-10-2016 o 09:58
Kolega w stopce podaje D80. Ten jak i D60 mają rewelacyjne matryce jeszcze w technologii CCD i mogą naprawdę robić dobrą robotę.
Prosimy o EXIF.
Kolory są tragiczne - albo wina monitora albo po prostu musisz nad tym popracować...
Skontaktuj się z nami