Szukaj
Ciekawy jestem z jaka cena bedzie startowac ten obiektyw
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
To nawet ja uznałem, że nie warte to zakładania nowego tematuWczoraj już było o tym http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=1#post3740004
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Piszą, że w porównaniu do poprzednika jest ostrzejszy na brzegach kadru i ma wydajniejsza stabilizację: 4,5EV. Chociaż jak dla mnie i tak jest OK. Na D500 z rąsi mam nieporuszone przy 1/80s a na D750 - 1/60s. Ciekawe jak z ostrością w centrum na 600 mm i f/6.3?
Ostatnio edytowane przez slaweko ; 01-09-2016 o 10:36
Jestem zadowolony ze starszej wersji... ale ta nowa wydaje się "lepsiejsza"... hmmmm.... nie lubię takich sytuacji![]()
sprzedaż mi starszą, kupisz sobie nowszą-każdy będzie happy![]()
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Jeśli będzie nowa wersja lepsza optycznie na 600mm przy f/6.3 to ja oddaje starszą "do Żyda"No chyba, że wyskoczą z ceną 7 tysi... ;-(
na razie żaden zakup nie przejdzie. Wczoraj kupiłem kompa, a w przyszłym roku przyjdzie zapewne czas na zmianę którejś z puszek... budżet napięty do granic możliwości
Ale byłoby miło, gdyby wystartowali z lepszą ostrością na pełnej dziurze i pewniejszym AF-C. Jak pisałem, stara wersja zadowala mnie w większości przypadków. Jak dojdę do poziomu "profi" w foceniu dzikiej przyrody, to pewnie wiele rzeczy zacznie mi przeszkadzać. Na razie amator jestem![]()
Skontaktuj się z nami