Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Hvítserkur

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Hvítserkur

Hvítserkur jest to 15m wolno stojąca skała z czarnego bazaltu
    u wybrzeża w północno zachodniej Islandii.

Po przyjeździe na miejsce śnieg sypał, wiał nieprzyjemny wiatr - tylko nie wsiadać z ciepłego samochodu
    Gruba powłoka chmur zdecydowanie zniechęcała na spacery, widać z prawej strony nad horyzontem.
    Od zachodu chmury się*przecierały, co dawało od czasu do czasu jakąś poświatę na niebie!
    Jednak po obejrzeniu i sfotografowaniu z góry tego miejsca, postanowiliśmy pospacerować - spędzilem tam chyba z 4h (chodzi o całe miejsce)
    Tu można obserwować ptaki, foki etc.

Zdjęcie to jedno naświetlanie z filtrem ND500.
    Edycja w LR + PS i techniki DRi Efex

Pozdrawiam
    Rafal
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

No cóż całkiem fajnie tylko nieba szkoda. Następnym razem biwak w oczekiwaniu na warun
    Nikon i parę szkiełek

Domyślnie

Bardzo interesujące miejsce, w kadrze też ciekawie ułożone, ale z chęcią zobaczyłbym zdjęcie z większą ilością skały w skale, bo teraz tak trochę ginie na drugim planie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    (...) ale z chęcią zobaczyłbym zdjęcie z większą ilością skały w skale, bo teraz tak trochę ginie na drugim planie...
    Mam podobne odczucie, zanim przeczytałem to pierwsze co zauważyłem to dziury w skale... których nie ma.
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbodniak Zobacz posta
    Mam podobne odczucie, zanim przeczytałem to pierwsze co zauważyłem to dziury w skale... których nie ma.
    Jak to nie ma? Są co najmniej dwa prześwity... a może to ja się mylę? Wniosek jest jeden - potrzebne większe zbliżenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Jak to nie ma? Są co najmniej dwa prześwity...
    Tak, są Reszta to wirtualne dziury ze śniegu.

Któryś raz już tu zaglądam i tak sobie myślę, że ta skała jest alegorią do zimowych gór obrośniętych drzewami, albo trawy morskiej... "abstrakcja pełną gębą"
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Miejsce i zdjęcie wspaniałe Na początku się zastanawiałem, co to jest, bo przez ten śnieg skała się wydaje ażurowa w tych miejscach.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Lekko za Ciepło w moim odczuciu na miejsce które opisujesz, że zmarzłeś...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Jest pięknie.
    Dół kapitalny.

Domyślnie

No cóż całkiem fajnie tylko nieba szkoda. Następnym razem biwak w oczekiwaniu na warun
    Dla mnie, aż tak nie szkoda
    Bardzo interesujące miejsce, w kadrze też ciekawie ułożone, ale z chęcią zobaczyłbym zdjęcie z większą ilością skały w skale, bo teraz tak trochę ginie na drugim planie...
    Oczywiście że takie zdjęcie jest, ale wszystko należy dozować - tak to, mogli byście pomyśleć że mam problemy emocjonalne
    Lekko za Ciepło w moim odczuciu na miejsce które opisujesz, że zmarzłeś...
    Być może, ale światło zrobiło się bardziej zastane co w efekcie ociepliło wszystko w około.
    Następnym razem, pominę historię aby można było samemu coś podsuwać
    Któryś raz już tu zaglądam i tak sobie myślę, że ta skała jest alegorią do zimowych gór obrośniętych drzewami, albo trawy morskiej... "abstrakcja pełną gębą"
    I tego się trzymajmy

Dziękuję*bardzo i pozdrawiam
    Rafal
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów