Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Ja robiłem upgrade na 3 różnych kompach z Win8 i o dziwo po zainstalowaniu wszystkie 3 Windowsy 10 mają ten sam klucz produktu.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Sąd orzekł jakiś czas temu, że można odsprzedawać oemowe licencje ze złomowanych komputerów, więc sporo firm odsprzedaje licencje z likwidowanych firmowych gratów poleasingowych.
    Jesteś może w posiadaniu linka do wyroku, czy coś? Jestem tym mocno zainteresowany.

Domyślnie

google zwraca miliard wyników w tej sprawie...
    odsprzedaż oprogramowania oem poszukaj
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

A jak to jest, jeśli mam nieaktywowaną wersję Pro, a kupioną wersję Home? Mogę śmiało wpisywać klucz od Home, czy muszę reinstalować system?

Domyślnie

Reinstalacja tylko raczej
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)

ksh
    Gość

Domyślnie

Te za 100zł zwłaszcza z generatorami wysyłkowymi to loteria i nawet jak aktywujesz to po jakimś czasie microsoft może te klucze wywalić, sporo kluczy jest z rynków gdzie działa rozdawnictwo edukacyjne, dużo to klucze sowieckie i chińskie.
    Jeśli sprzedawca ma klucze OEM win 7/8 to jest juz ok, jeśli sprzedawca ma klucze w formie elektronicznej ESD i wystawia faktury to też jest ok, ja taki klucz mimo wszystko i tak bym weryfikował telefonicznie z obsługą microsoft.
    Prawo unijne wymusiło ma microsoft możliwość odsprzedaży kluczy oem i esd ale nadal może być z nim przepychanka, dlatego jedyny pewny na 100% klucz to zakupiony z pudełkiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    (...)Sugeruję kupić licencję na win7 właśnie albo win8, jeśli mimo najszczerszych chęci i sprawdzenia kupisz pirata, to aktualizacja do win10 usankcjonuje legalność licencji i będzie cacy.
    Nie, nie będzie. MS wielokrotnie powtarzał, że aktualizacja W10 nie legalizuje wcześniejszych, pirackich wersji.
    Nikon Z5, Nikon D610 - Nikkor 85 1.8 G, Tamron 28-75 2.8, Tamron 70-200 2.8 Di VC USD
    Miałem: Sony A55, Nikon D7000, Pancolar 50 1.8, Tamron SP AF 60mm f/2.0 Di II LD (IF) Macro, Samyang 85 1.4, Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED, Nikon Nikkor 80-200 2.8 D ED, Tamron AF 70-300 mm f/4-5.6 Di LD Macro, Samyang 500mm F8.0

Domyślnie

To skrót myślowy...

Masz legalną licencję OEM (legalną, bo zgodną z prawem Unijnym i Polskim) ale niezgodną z pomysłem na licencje Microsoftu, aktualizując do 10 uzyskujesz licencję zgodną z prawem i zgodną z pomysłem Microsoftu, więc win-win.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12