Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie München, Neue Pinakothek

I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Brawo! Ramka mogłaby być mniejsza, ale poza tym - super kompozycja.

Domyślnie

nie ma to jak postarać sie trochę o kompozycję
    wygląda bardzo ciekawie

zastanwia mnie ile musiałeś czekać by korytarz aż po sam koniec był pusty, ruch zamknęłeś czy po prosty wycieczka nocą?

Domyślnie

Ramek niezliczona ilosc wyprobowalem i w koncu, zmeczony, zdecydowalem sie na taka- pan ahtysta chcial, aby byla jedna z ramek ze zdjecia. Neue Pinakothek jest poniekad fenomenem- mimo wielu wybitnych obrazow m.in. Cezanne'a, Klimta, van Gogha, niemieckich impresjonistow, m.in.Maxa Liebermanna, tlumow nie ma. Podobnie w Alte Pinakothek (m.in. z "rubensami" i "caravaggiami") i Pinakothek der Moderne z kilkoma obrazami Picasso.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Bardzo staranne, ładne kolory, dobrze złapana perspektywa. Ramka dla mnie dobrze dobrana - nawiązuje do elementów na zdjęciu. O ile nie było przeszkód w muzeum, odrobina więcej prawej strony nie pogorszyłaby moim zdaniem kompozycji.

Domyślnie

Zabawne, ale mam identyczne w każdym calu odczucia co poprzednik - McLeod! Włącznie z tym, że jakby prawej było więcej, byłoby nieźlej - choć i tak jest dobrze.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Zdjecie ma stosunek bokow 4:3 jak obraz po prawej. Gdyby bylo wiecej miejsca po prawej bylby obraz nigdzie a tak jest w srodkowym prawym prostokacie trojpodzialu. Dziekuje za komentarze a szczegolnie za te krytyczne.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 20-04-2016 o 20:32

Domyślnie

To oczywiście subiektywne moje wrażenie (bo niby jakie inne mogło by być) - zdjęcie jest podzielone - w uproszczeniu - na 3 strefy wyznaczone zawartością zdjęcia: ściana po lewej, strefa perspektywy oraz ściana po prawej. Tylko ta pierwsza pokrywa się z trójpodziałem. Obraz po prawej nie znajduje się pośrodku strefy po prawej stronie tylko jest w moim odczuciu wyraźnie przesunięty do skraju kadru.

Domyślnie

Widzę, że tłumaczymy się, czemu więcej prawej!

Ja nie myślę jak autor, to znaczy nie usiłuję wtłoczyć do tego typu zdjęcia teorii konceptualnej, mówiącej że skoro na ścianie wisi obrazek lub naklejka o określonych proporcjach, to samo zdjęcie też musi (czy powinno) mieć takie. Ja po prostu lubię kadry, które mają inne, bardziej płaskie proporcje - kwestia gustu, sposobu widzenia kompozycji i rozłożenia ciężarów optycznych.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.