Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Lowepro Photo Sport 200 AW II

Witam.
    Mam pytanie odnośnie tytułowego plecaka- czy górna komora jest oddzielona o komory foto, czy po prostu komora foto jest włożona do jednej wielkiej komory plecaka? Z tego co wnioskuję na podstawie filmów i zdjęć, to właśnie w pierwszej wersji tego modelu komory były nieoddzielone, i drobne rzeczy mogły sobie wpaść na sam spód plecaka, pomiędzy wkład foto a ściankę plecaka. Bardzo bym prosił użytkowników wersji "II" o informację, a najlepiej zdjęcie wnętrza plecaka.
    Z góry dziękuję.

Domyślnie

Cześć,
    Nie jestem użytkownikiem ww. plecaka, ale miałem okazję obejrzeć w sklepie.
    W tym plecaku nie ma oddzielonej komory górnej od dolnej - jest to jedna przestrzeń, gdzie na dole plecaka jest jakby kieszeń, w którą wkłada się od zewnątrz (z boku) komorę foto.
    Drobne rzeczy mogą wylądować na dnie plecaka.

Znacznie lepiej, moim zdaniem, jest to rozwiązane w Manfrotto off Road 20l - górna komora oddzielona jest od komory foto "klapą" na zamek blyskawiczny, dzięki czemu możemy te przestrzenie łączyć/dzielić.

Plecaki mają zbliżoną wielkość.
    Ostatnio edytowane przez klaudi ; 05-04-2016 o 17:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klaudi Zobacz posta
    Cześć,
    Nie jestem użytkownikiem ww. plecaka, ale miałem okazję obejrzeć w sklepie.
    W tym plecaku nie ma oddzielonej komory górnej od dolnej - jest to jedna przestrzeń, gdzie na dole plecaka jest jakby kieszeń, w którą wkłada się od zewnątrz (z boku) komorę foto.
    Drobne rzeczy mogą wylądować na dnie plecaka.

Znacznie lepiej, moim zdaniem, jest to rozwiązane w Manfrotto off Road 20l - górna komora oddzielona jest od komory foto "klapą" na zamek blyskawiczny, dzięki czemu możemy te przestrzenie łączyć/dzielić.

Plecaki mają zbliżoną wielkość.
    Czyli jest tak samo, jak w pierwszej wersji... A szkoda. Co do wspomnianego Manfrotto- tak, wiem, że posiada oddzielne komory które w dodatku można połączyć i jest to świetne rozwiązanie. Niestety ten model dyskwalifikuje u mnie jedna sprawa- brak komory na bukłak. Ta komora to jeden z priorytetów, w dodatku na bukłak 2l...

Oczywiście bardzo dziękuję, utwierdziłeś mnie w domysłach odnośnie Photo Sport. Niestety (bądź stety) wygląda na to, że to jedyny plecak spełniający najwięcej moich wymagań i pozostanie go chyba zakupić pomimo tego powyższego minusa. Chyba, że uda mi się coś znaleźć coś innego w rozsądnej cenie (max 600 zł). Szukam i szukam od wczoraj, i nic nie znajduję...
    Ostatnio edytowane przez nikoniarz ; 05-04-2016 o 19:14

Domyślnie

Kupiłem ostatnio w Saturnie na wyprzedaży Cullmann garda sportspack 400.

Całkiem zgrabny plecaczek. Body D600 z za piętą Sigmą 17-35 i tulipanem wchodzi z boku, od strony pleców otwiera się kieszeń i tam mieszczę jeszcze 50/1.8, 35/2 i 35-70 oraz pilota przewodowego, zapasową baterię i jakieś pierdółki.

Górna komora otwierana tradycyjnie jest oddzielona od dolnej. Mieści bukłak (ma wyprowadzenie rurki i uchwyt na rurkę na ramieniu), wiatrówkę, portfel, trochę prowiantu. Ewentualnie zamiast bukłaka 6pak piwa.

Ponadto jest uchwyt na statyw i pokrowiec przeciwdeszczowy.

Całkiem zgrabny plecaczek na krótkie wyprawy albo szwędanie po mieście. W ostatnią niedzielę przedreptałem z nim 17 km i nie mam zarzutów.

Trafiłem go za 47e co uważam za super okazję, chociaż w regularnej cenie około 90e też nie byłby złym zakupem.
    Pozdrawiam

Street

Domyślnie

Wygląda ciekawie... Niestety nie mam możliwości by go przymierzyć.

Domyślnie

Dobra, jednak zamówiłem Lowepro Photo Sport 200 AW II. Nie miałem dużego wyboru niestety. Trzeba było pójść na pewne kompromisy. Mam nadzieję, że będę równie zadowolony jak z Flipside Sport. Wątku proszę nie zamykać, może ktoś będzie chciał zadać kiedyś jakieś pytania.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Wątku proszę nie zamykać, może ktoś będzie chciał zadać kiedyś jakieś pytania.
    Gratuluję zakupu. Sam przymierzam się do kupna tego plecaka i interesuje mnie głębokość komory wewnątrz. Jak już dojdzie do Ciebie plecak możesz mniej więcej zmierzyć ją. Chciałbym wiedzieć czy zmieści się w środku statyw o wys. 51 cm. Zdumiony jestem że na YT jest tak mało filmików dotyczących tego plecaka a to chyba jedyny który poza systemem nośnym spełniałby moje oczekiwania. Będę wdzięczny za informacje.

Domyślnie

Plecak mam od czwartku. Statywu do srodka nie zmiescisz. Na zewnatrz owszem.

Domyślnie

Odnośnie mocowania na zewnątrz- kieszeń, w którą można wsadzić statyw jest zbyt mała, by weszły 3 nogi Fotopro MGA-684. Można wsadzić jedną lub dwie, by całość nie opadała, a resztę przytroczyć paskami, coś na wzór tego (wiem, że to poprzednia wersja plecaka, ale w nowej jest identycznie to rozwiązane):

Jeśli chodzi o zmieszczenie statywu w środku- z wkładem foto nie ma takiej opcji. Po pierwsze- plecak robi się połowę "płytszy", po drugie- z boku komory foto jest bardzo mało miejsca, co najwyżej na monopod. Po wyjęciu komory nie ma najmniejszego problemu ze zmieszczeniem statywu tylko chyba mi ja się to z celem...

Domyślnie

Nie mogę edytować więc piszę kolejnego posta- dokładne oględziny pokazują, że komora foto jest zintegrowana z plecakiem. Nie ma możliwości by ją wyjąć. Tego się nie spodziewałem...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni