Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie HB-17 do Nikon AFD 80-200mm

A jednak da sie Mimo że HB-17 dedykowana jest do AF-S 80-200 po małych przeróbkach (pilniczkiem do paznokci:P) pasuja jak ulał do AFD 80-200. Idealnie wskakuje na zatrzaski a wygląda to tak
    Analog&DSLR...w tej kolejności...
    GG 1976878

Domyślnie

a czy czasami HB-17 nie pasuje 'normalnie' do obiektywu??

Domyślnie

No to gratuluję.
    A ja gorąco szuklam właśnie takiej osłonki.
    Może się zamienimy, jaci kupie nówkę do 80-200 a ty mi dasz ta od Af-s?
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Patrząc na ceny osłon i pilniczków do paznokci naprawde warto troszke poeksperymentowac. HB-17 dużo lepiej niż HB-7 osłania przednią soczewke
    GG 1976878

Domyślnie

czyli do pompeczki też przypasi? trzyma sie dobrze, czy nie spadnie podczas focenia ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomhagen Zobacz posta
    czyli do pompeczki też przypasi? trzyma sie dobrze, czy nie spadnie podczas focenia ?
    Raczej tak. Obie wersje(dwupierscieniowa i pompka) mają takie samo mocowanie lenshooda więc powinno pasować. Trzyma sie idealnie. Wskakuje na ząbki jak dedykowany oryginał
    GG 1976878

Domyślnie

Nie to że ładnie wygląda to jeszcze spełnia swoje zadanie. Gratuluje pomysłowości i wykonania.

Domyślnie

a jest to proste do wykonania dla kogoś kto mial 3- z zajęć praktyczno-technicznych ?

Domyślnie

Hej ludziska, tak sie ekscytujecie tym majsterkowaniem jakby każdy miał HB-17, a przecież tego nigdzie nie można dostać?
    Sam chciałem kupic i przez miesiąc mi się nie udało, ani u nas, ani za wielką wodą.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

tu pytałeś?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów