Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Kopenhaga - Central Station

Zdjęcie powstało w sumie przypadkiem w trakcie 1,5 godzinnego spaceru po Kopenhadze. Mieliśmy za sobą kilka dni i kilka tys km spędzonych w aucie i nie było siły nawet dźwigać statywu.
    Zdjęcie wykonane "z murku", jedna ekspozycja, Nikon D750 + 14-24.
    Jak się podoba?

Domyślnie

Fajna ekspozycja, dobry technicznie efekt zważając na okoliczności (murek, brak statywu, i takie rzeczy), nawet budynek dworca fajnie chyba wygląda w rzeczywistości - i tylko szkoda, że kadr taki dobrałeś. Na pierwszym planie niezbyt widowiskowe zaplecze peronów, jakieś torowiska, jakieś krzaczory pomiędzy nimi, a potencjalnie najfajniejsze z tego zdjęcia, czyli sam budynek dopiero na horyzoncie...

Nie było jakiegoś podobnego murka tam daleko, gdzie przy barierce stoi taka trójka ludzi?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Nie jest złe,ale: kompozycję psuje żółty murek na dole i wieża po lewej oraz wydaje mi się ze lekko leci w prawo dach. I ciut brakuje mi kontrastu.
    D90 + Sigma 17-50 + Nikkor 35 + YN-685;
    Fujifilm X-T20 + Fujifilm 15-45 + Fujifilm 27 2.8

Domyślnie

Dzięki za uwagi.
    W miejscu tym wylądowałem dosyć przypadkowo. Przyznam, że "tam daleko, gdzie przy barierce stoi taka trójka ludzi" nawet nie byłem, ale podejrzewam, że jest zbyt blisko aby fotografować budynek dworca ( chyba, że czymś bardzo szerokim, robiąc panoramę).
    Nie jest to typowo architektoniczny shot, choć przedstawia przestrzeń miejską i jej architekturę. Z założenia zdjęcie miało przedstawiać dworzec, ale z elementami kultury miejskiej. Od małolata byłem fanem graffiti i w moim odczuciu ta "obskórność" murów i tory oddają klimat tego miejsca ( a na pewno chwili w której było robione zdjęcie).
    Zapewne najlepszym w ogóle miejscem na zrobienie zdjęcia byłby ten brzydki daszek tuż poniżej środka kadru, ale tak jak wspomniałem (nie szukając wytłumaczeń) byłem w tym miejscu 3-5 min.

Domyślnie

Rozumiem że "Od małolata byłem fanem graffiti", ale ono odciąga wzrok od budynki i psuje kadr. Jest gorzej niż zbędne - ono przeszkadza.

Domyślnie

Jezli moge wtracic swoje totalnie amatorskie zdanie to mi sie podoba. Wyglada dosc ciekawie z tym grafiti. Taki podzielony plan na gore czyli dworzec i miejskie podziemie czyli grafitii na dole jak i po bokach pod wiaduktami.
    Moze samo architektonicznie zdjecie nie najlepsze ale w tym kontekscie jak to zobaczylem jest ok.
    Pozdrawiam