Szukaj
Jedynka jak dla mnie, chetnie poczytam cos wiecej o tych zdjeciach.
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
1 bardzo fajnie
jak dla mnie 2 i 3 coś im brakuje...
D300 + 12-24 + 50 + 70-300 + SB600
Dziękuje za komentarze i tolerancję.
Zwierzaczki - jak dla mnie - fascynujące. Kocham je od dzieciństwa. Od około 20 wiosen prowadzę swoje obserwacje, czasem coś pstryknę, czy sfilmuję, ale przeważnie partolę ostro. Jeśli komuś nadarzy się jakaś ambonka, zwyżka, w pobliżu zamieszkałej norki, to warto czasem skorzystać także z nocnych zasiadek. Wiele można zobaczyć, usłyszeć. Tym bardziej, że wiele borsuczków niechętnie wychyla się za dnia, choć bywa, że i niemal w południe się delikwenta natrafi, ale to już bardzo rzadko. Łatwiej liska, czy jenota.
sprocket, tu akurat zdjęcia rodzinki, która ładnie współpracowała. Na 1 rodzice, na 2 i 3 młodzież. Robione popołudniu Nikkorem AFS 4/300 + D300s. Lekkie maskowanie ubrankiem, oprócz tego naturalne osłony - krzaczki, pień drzewa. Starałem się wybrać możliwie bezwietrzną pogodę, nie czynić zamieszania. Rodzinkę wcześniej obserwowałem z dalszej odległości, starając się ustalić mniej więcej ich plan zajęć. Reszta to zwykły fuks.
Miłośnikom borsuczków polecam - przy okazji - książkę pt. "Opowieść o borsukach" Lecha Wilczka.![]()
Żona czasem mówi na mnie "borsuk", więc się identyfikuję.
Rzadki temat zdjęć, nie tak łatwo spotkać prawdziwego borsuka, więc tym bardziej brawo.
Pozdrawiam
Put some fun between your legs
-ride a horse
Jak to mawiał Rolf "Z borsuków jest dobry gulasz"
3 się podoba, fajne kiełki![]()
Skontaktuj się z nami