Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Grip do D5300

Domyślnie Grip do D5300

Witam, poszukuję gripa na baterię do D5300 - strasznie niewygodne jest małe body w połączeniu z ciężkim obiektywem

wiem, że wszystko to przysłowiowe chińczyki bo Nikon nie był dosyć miły aby dołożyć do aparatu styczniki do gripa i drugi spust jest napędzany jakimś bzdurnym kablem z boku obudowy (nie planuję go i tak używać)

używa ktoś czegoś takiego? jak się to spisuje? duża jest różnica pomiędzy wyglądem plastiku takiego np Newella czy Vello/Meike w porównaniu do plastiku i faktury D5300? jak ze spasowaniem?

pozdrawiam serdecznie
    Nikon D5300 + Grip Newell
    AF-S Nikkor 18-200 f/3.5-5.6GII ED VR II + Marumi MC UV + Hoya HRT CIR-PL UV
    AF-S Nikkor 35 f/1.8G ED + Marumi MC UV

Domyślnie

Kupiłeś koniec końców jakiś grip? Jeśli tak, to można wiedzieć jaki? Jak się sprawuje?

Domyślnie

Jestem posiadaczem Gripa z pilotem IR Newell BG-D51 do aparatu Nikon D5300 z koszykiem na AA (R6).
    Grip posiada dwa koszyki - jeden na dwa akumulatory Nikona, drugi na 6 bateri AA.
    Do tego dokupiłem pasek nadgarstkowy i jest ok. Problem wagi rozwiązany. Posiadam go od roku. Wszystko na znanym portalu. Jest z nim pilot IR ale go nie używam - trzeba połączyć puszkę z body kabelkiem aby wyzwolić pilotem. Rozwiązałem to kupując oryginalny pilot Nikona.

Domyślnie

Hej, chciałam zapytać jak ten grip sprawuje się generalnie na tych bateriach AA, jakie tam baterie wrzucasz (akusy czy zwykłe?) i jak to wygląda ze zużyciem energii? Właściwie to chodzi o kręcenie filmów, bo z tego powodu potrzebuję tego gripa, bo na oryginalnym akusie to dosłownie 10 minut filmu na najlepszych ustawieniach, parę fotek i koniec.

Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, grip z kieszenią na AA jest dużo dużo droższy niż ten na dwie oryginalne baterie, nie idzie kupić bez tej kieszeni i jakoś je tam samemu zapakować? Pozdrawiam

Domyślnie

Używam dobrych akumulatorów AA, taniej wychodzi od baterii . Jeśli chodzi o kieszenie to raz używam na zmianę kieszeń na baterię i drugą kieszeń na dwa akumulatory Nikona. W sumie są dwie różne kieszenie.
    Wymiana trwa 20 sek.

Wysłane z mojego C6833 przy użyciu Tapatalka

Uprawnienia umieszczania postów