Szukaj
Fajne zderzenie dwóch pór roku: odchodzącej jesieni i nadchodzącej zimy.
Dodatkowo podoba mi się "surowość" tego kadru.
Myślałeś o konwersji do BW? Mogłaby tutaj ciekawie zagrać....
Klasa. Dla mnie super. Co do BW to ciekawe jak by wyglądało, ale wydaje mi sie że nawet lepiej.
Fajnie jest, ale również czekam na wersję BW![]()
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Taki "amerykański" kadr drogi, dodam, że mnie wciąga. Widziałem dużą wersję, jest wyraźnie lepsza.![]()
LED ZEPPELIN
Pochwały wyżej - też się dołączęSię podoba, ale...
Niby prawie symetria, lecz lewa strona jakoś znacznie mocniejsza się wydaje w odbiorze. Mam nawet wrażenie, że całość jakby lekko w lewo się pochylała - to jednak drobiazg.
O ile droga aż po sam horyzont pokazuje przestrzeń, to już same góry wyglądają niestety dość płasko. Niemal tak jak dawne wstawiane w filmach malowane dekoracje - to już dla mnie nie drobiazg.
Gościnnie.
skracanie perspektywy , z tele obiektywu jest rzecza tak znaną i normalną ze ja sie dziwięze Ty sie dziwisz
. Ponadto to Islandia tam przzroczystość powietrza jest bardzo duza , ta droga wiodaca do gór ginie, nie jest widoczna do samego konca, w rzeczywistosci jeszcze kilka razy skreca i opada a do samych gor jest kilka ładnych kilometrow.
Ja uwazam ze delikatnosc tła czyli gór, ich lekko zamglony i delikatny rysunek jest w tej fotografii zaletą, i nadaje jej specyficznego klimatu. Oczywiscie kazdy ma prawo do własnego odbioru fotografii, pozdrawiam![]()
Mnie dalsze plany podobają się bardzo. Mam jednak mieszane uczucia jeśli chodzi o drogę i jej pierwszy plan. Ziarnistość asfaltu jest masakryczna i mocno wybija się na pierwszy plan. Moim zdaniem przez to fotka jest przekombinowana.
Fuji
Oczywiście widziałem, że droga ginie, ale jednak dość ciężko było mi ocenić odległość, a te, jak piszesz, kilka kilometrów swoje robią. Nie zmienia to oczywiście mojego odczucia "płaskości", ale je... wyjaśnia. Lub inaczej - to nie Twoja "wina"
Pełna zgoda i nawet więcej, ponieważ mgły wcale nie aż tak dużo (przeźroczystość powietrza bardzo duża jak sam piszesz), a rysunek może i delikatny, ale też bardzo wyrazisty z drugiej strony. Czyli jakby wbrew temu co piszesz o moim odbiorze, widziałbym więcej mgły i delikatniejszy (półki skalne są bardzo mocno zarysowane) rysunek gór.
Zupełnie inaczej to odbieram. Ziarnistość owszem jest, ale jak dla mnie wcale wzroku nie zatrzymuje i odbioru nie psuje - oczy od razu patrzą w dal...
Gościnnie.
Skontaktuj się z nami