Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: W drodze

Domyślnie W drodze

Islandia

zpraszam

pozdrawiam

Domyślnie

Fajne zderzenie dwóch pór roku: odchodzącej jesieni i nadchodzącej zimy .
    Dodatkowo podoba mi się "surowość" tego kadru.

Myślałeś o konwersji do BW? Mogłaby tutaj ciekawie zagrać... .
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Klasa. Dla mnie super. Co do BW to ciekawe jak by wyglądało, ale wydaje mi sie że nawet lepiej .

Domyślnie

Fajnie jest, ale również czekam na wersję BW
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Taki "amerykański" kadr drogi, dodam, że mnie wciąga. Widziałem dużą wersję, jest wyraźnie lepsza.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Pochwały wyżej - też się dołączę Się podoba, ale...
    Niby prawie symetria, lecz lewa strona jakoś znacznie mocniejsza się wydaje w odbiorze. Mam nawet wrażenie, że całość jakby lekko w lewo się pochylała - to jednak drobiazg.
    O ile droga aż po sam horyzont pokazuje przestrzeń, to już same góry wyglądają niestety dość płasko. Niemal tak jak dawne wstawiane w filmach malowane dekoracje - to już dla mnie nie drobiazg.
    Gościnnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rawkik30 Zobacz posta
    Pochwały wyżej - też się dołączę Się podoba, ale...
    Niby prawie symetria, lecz lewa strona jakoś znacznie mocniejsza się wydaje w odbiorze. Mam nawet wrażenie, że całość jakby lekko w lewo się pochylała - to jednak drobiazg.
    O ile droga aż po sam horyzont pokazuje przestrzeń, to już same góry wyglądają niestety dość płasko. Niemal tak jak dawne wstawiane w filmach malowane dekoracje - to już dla mnie nie drobiazg.

skracanie perspektywy , z tele obiektywu jest rzecza tak znaną i normalną ze ja sie dziwię ze Ty sie dziwisz . Ponadto to Islandia tam przzroczystość powietrza jest bardzo duza , ta droga wiodaca do gór ginie, nie jest widoczna do samego konca, w rzeczywistosci jeszcze kilka razy skreca i opada a do samych gor jest kilka ładnych kilometrow.
    Ja uwazam ze delikatnosc tła czyli gór, ich lekko zamglony i delikatny rysunek jest w tej fotografii zaletą, i nadaje jej specyficznego klimatu. Oczywiscie kazdy ma prawo do własnego odbioru fotografii, pozdrawiam

Domyślnie

Mnie dalsze plany podobają się bardzo. Mam jednak mieszane uczucia jeśli chodzi o drogę i jej pierwszy plan. Ziarnistość asfaltu jest masakryczna i mocno wybija się na pierwszy plan. Moim zdaniem przez to fotka jest przekombinowana.
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ta droga wiodaca do gór ginie, nie jest widoczna do samego konca, w rzeczywistosci jeszcze kilka razy skreca i opada a do samych gor jest kilka ładnych kilometrow.
    Ja uwazam ze delikatnosc tła czyli gór, ich lekko zamglony i delikatny rysunek jest w tej fotografii zaletą, i nadaje jej specyficznego klimatu. Oczywiscie kazdy ma prawo do własnego odbioru fotografii, pozdrawiam
    Oczywiście widziałem, że droga ginie, ale jednak dość ciężko było mi ocenić odległość, a te, jak piszesz, kilka kilometrów swoje robią. Nie zmienia to oczywiście mojego odczucia "płaskości", ale je... wyjaśnia. Lub inaczej - to nie Twoja "wina"

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Pełna zgoda i nawet więcej, ponieważ mgły wcale nie aż tak dużo (przeźroczystość powietrza bardzo duża jak sam piszesz), a rysunek może i delikatny, ale też bardzo wyrazisty z drugiej strony. Czyli jakby wbrew temu co piszesz o moim odbiorze, widziałbym więcej mgły i delikatniejszy (półki skalne są bardzo mocno zarysowane) rysunek gór.

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    Ziarnistość asfaltu jest masakryczna i mocno wybija się na pierwszy plan.
    Zupełnie inaczej to odbieram. Ziarnistość owszem jest, ale jak dla mnie wcale wzroku nie zatrzymuje i odbioru nie psuje - oczy od razu patrzą w dal...
    Gościnnie.

Domyślnie

Nowinki zawsze ciekawie wyglądają i miło się podgląda
    Gratulacje wycieczki.
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów