Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: INTERNET w domu

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nic nie jest nie tak, są skrajne położenia w domu gdzie prędkość drastycznie spada. Nawet w moim 64 mieszkaniu po przekątnej speedest pokazuje 1Mb/s. W pokoju z routerem 50Mb/s. Drukarka z wifi nonstop mi się rozłączała, musiałem ją przesunąć. Tak zawiedziony jestem najnowszym hypersuper tplinkiem z 3 antenami. Stary router bez anten miał ten sam zasięg tylko przepustowości mniejsze.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    Nic nie jest nie tak, są skrajne położenia w domu gdzie prędkość drastycznie spada. Nawet w moim 64 mieszkaniu po przekątnej speedest pokazuje 1Mb/s. W pokoju z routerem 50Mb/s. Drukarka z wifi nonstop mi się rozłączała, musiałem ją przesunąć. Tak zawiedziony jestem najnowszym hypersuper tplinkiem z 3 antenami. Stary router bez anten miał ten sam zasięg tylko przepustowości mniejsze.
    Jak mieszkasz w żelbecie, to nie dziw się że są problemy z zasięgiem. Każda ściana to ekran. W przypadku domków sprawa ma się zupełnie inaczej, bo tam mniej ścian i mniej ekranujących.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Jak mieszkasz w żelbecie, to nie dziw się że są problemy z zasięgiem. Każda ściana to ekran. W przypadku domków sprawa ma się zupełnie inaczej, bo tam mniej ścian i mniej ekranujących.
    W domku to samo poleciłem koledze drogiego tplinka z 3 antenami i dwoma radiami i nawet folia aluminiowa jest dla niego przeszkodą. Też jestem zwolennikiem jednego radia, ale światłowód na strychu to był zły pomysł. Router musi stać na podłodze pierwszego piętra żeby zasięg był jako taki na parterze w rogu. Im nowocześniejsze technologie i prędkości tym gorzej.

Te nowe Archery tplinka mają jeszcze jedną wredną cechę, po wybudzeniu komputer nie ma internetu natychmiast, muszę z dwa razy odświeżyć przeglądarkę. Tak jakby router przy bezczynności usypiał, albo komputer gubił DNS ?!
    Nikon

Uprawnienia umieszczania postów