Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Gdzie strumyk...

Czyli memłania na Islandii ciąg dalszy

Domyślnie

Piękne miejsce, pięknie wymemłane zdjęcie. Gdyby można z niższej perspektywy, to niebo by się przelewało i byłoby genialnie.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Ładny poukładany kadr. Zdjąłbym tylko nieco ostrości.

Domyślnie

Swietne, tez mi sie wydaje odrobine za ostro...ale doslownie odrobine.

Domyślnie

Pięknie jest , zazdroszczę wycieczki

Domyślnie

O ostrości już napisano, zgadzam się. Niemniej jednak reszta dobrze zagrała i mamy miły oku obrazek.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Rewelacja, ostrości może faktycznie można by trochę zdjąć, ale nie zmienia to ogólnego wrażenia, które jest bardzo pozytywne.

Domyślnie

Prawie wszyscy o ostrości, więc ja też, ale... inaczej U siebie na 117 i 134 ppi nie odnoszę wrażenia, że jest w jakimś miejscu przeostrzone...

Bardziej mi "brakuje" - na co nie pierwszy raz zwracam uwagę - przypisania przestrzeni barw... Pomimo tego, że zdjęcia są pokazywane na forum foto, gdzie szeroki gamut jest zapewne dość powszechny, to jednak tym przyjętym standardem do publikacji w Internecie nadal chyba jest sRGB? Czy może (tutaj) już? nie jest? W sumie po tym co napiszę w następnym akapicie, nie jest to aż tak istotne (w przypadku tego zdjęcia tylko!), ale jednak wolałbym widzieć to samo co autor... A mogę nie widzieć, gdyż mam tylko sRGB.

A co do samego zdjęcia... Podoba mi się. Nie potrafię się do niczego przyczepić Podoba mi się tym bardziej, gdyż jak to czasem bywa, ściągnąłem na dysk dla zabawy kolorami, a zdjęcie pozwala na bardzo wiele w tym zakresie - wcale nie trzeba trzymać się "naturalnych" kolorów, a i tak zdjęcie w różnych tonacjach (wersjach obróbki - jeśli ktoś tak woli) moim zdaniem ciągle prezentuje się bardzo dobrze. Aż jestem tym zaskoczony

Domyślnie

Dzięki za komentarze! Faktycznie, nie zwróciłem uwagi, że profil sRGB nie był dołączony. Tutaj wersja sRGB z nieco mniejszą ilością ostrzenia:

Domyślnie

Ładnie jest . Wszystko poukładane , kolorki etc. Polecam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów