Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie [bieganie] The Runner

Witam, dzisiaj sesja biegowa. Bohaterem zdjęć jest Sobiesław Goździeniak, zawodnik AZS UMCS Lublin, w latach 2010-2014 trener sekcji lekkoatletyki AZS UMCS Lublin, uczestnik Maratonu Poznańskiego (2012, 2013), Maratonu Lubelskiego (2013, 2015), Biegu Rzeźnika (2013, 2015), Maratonu Górskiego w Szczawnicy 2015. Zapraszam i proszę o opinie.

Domyślnie

mnie najbardziej się podoba trójka i czwórka.
    Może dlatego, że lubię jak się coś dzieje.
    A z tych dwóch to trójka jest najlepsza.

Domyślnie

Na 4ce mega komicznie wyszła ręka w górze - jakaś taka za duża, jak od innego chłopa i dłuższa niż nogi

Domyślnie

1 i 3 bardzo fajne. Świetny model. Dobra robota.

Domyślnie

Czaderskie, fajnie doświetlone.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Jak na biegi, które ukończył model to te startery i warunki studyjne kompletnie mi nie pasują jeśli mają oddać ducha maratonów górskich.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Smile

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Jak na biegi, które ukończył model to te startery i warunki studyjne kompletnie mi nie pasują jeśli mają oddać ducha maratonów górskich.
    W swojej karierze sportowej Sobek zajmował się także biegami krótkodystansowymi, np. 400m, biegi górskie to aktualny etap. Tą informację podałem, aby było wiadomo, że na zdjęciach jest konkretny sportowiec a nie model. Pomysł na zdjęcia dotyczył bieżni, ale sesja w scenerii górskiej także jest w planach

S4INT, co do ręki, zgadzam się, że mogła by być nieco niżej, ale bardzo trudno było zwalczyć pewne wytrenowane nawyki i odruchy, sporo się napracowaliśmy nad tym, aby Sobek nie pochylał głowy i patrzył przed siebie

Dzięki za wszystkie opinie i komentarze

Domyślnie

1 i 3.
    2 dziwnie ucięty ten kadr, a 4 przekombinowany z tą ręką, jakaś dziwna nienaturalna perspektywa, która akurat w tej pozycji nie sprawdza się...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    pod Warszawą

Domyślnie

Fajny temat i dobre wykonanie. Podoba mi się jakość, ostrość i nawet to B&W. Fotografowałeś w hali? W jakich warunkach?
    Moim zdaniem sytuację z fot. 3 fotografowałbym z drugiej strony modela. Przednia ręka (jego prawa) nie zasłaniałaby sylwetki, a lewa ręka biegacza nie chowałaby się za korpus. Dzięki temu miałbyś więcej dynamiki w sylwetce. Sylwetka byłaby bardziej otwarta, tak myślę. Z tej strony jak go złapałeś, wygląda jakby miał się przewrócić trochę...
    Fot 4. jest bardzo dobra. Ta ręka w górze w tej pozycji jest wręcz pionowo wychylona, więc jak dla mnie spoko.

Do fotografowania takiego startu, by nadać autentyczności, warto może byłoby zaopatrzyć modela w buty bardziej sprinterskie, no i może bloki startowe?
    Kiedyś miałem podejście do tego tematu, tylko robiłem to z boku. Linkuję foto, jeśli chciałbyś zobaczyć.
    pozdro,
    koproza
    --
    koproza
    piotrkoperski.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów