Szukaj
Nie czuję tej magi, zdjęcie 3 i 5 zmasakrowane obróbką
Jeśli to zdjęcia zrobione telefonem to raczej powinieneś umieścić je w tym wątku << link >>
Co do samych zdjęć:
- bardzo słaba jakość, nieostre (chyba źle zmniejszone)
- za bardzo duże kontrasty
- zbyt nasycone kolory
Witam wszystkich. Cieszę się na tą krytykę ponieważ jestem początkującym amatorem robienia zdjęć i bardzo dziękuję za wszelkiego rodzaju sugestie. Ponoć nie popełnia błędów ten, który nic nie robi. Wiem, że jeszcze pewnie sporo wody musi upłynąć zanim będę robił dobre zdjęcia.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Myślę podobnie jak koledzy,kadry dobre tylko trzeba popracować nad obróbkąi głowa do góry,każdy kiedyś zaczynał
![]()
Nikon D300s+Tamron 150-600 vc usd+Tokina 11-16 II+Tamron 17-50 Vc
https://www.facebook.com/FotografiaK...homepage_panel
Ale masz jeszcze oryginalne pliki? Bo bez tej masakrycznej konwersji wyglądałoby to dużo lepiej.
Gdy kilka lat temu zaczynałem zabawę w fotografię to robiłem bardzo słabe zdjęcia - wtedy wydawały mi się wręcz genialne! Z czasem poszerzałem warsztat, zdjęcia były coraz lepsze. Teraz widzę jak marne były moje pierwsze fotografie, ale pamiętam także ile radości mi dały! Wtedy wcale nie widziałem słabej ostrości, kolorów nie takich, po prostu cieszyła mnie fotografia.
dariusz.osiecki.1 nie zniechęcaj się, ale czytaj, oglądaj zdjęcia i rób coraz lepsze!Koledzy forumowi przyzwyczajeni do mega super duper jakości magii nie widzą, ważne, że Ty ją widzisz i Tobie dają radość
Pozdrawiam
Dzięki Koledzy za dobre słowa. Wiem, źe krytykujecie nie osobę ale "dzieło" tej osoby. Chcę się nauczyć "robić" dobre zdjęcia a dzięki Waszej obiektywnej krytyce mam nadzieję wyciągnąć jak najlepsze wnioski.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Skontaktuj się z nami