W łazience.Zamieszczone przez nikonfan
![]()
Szukaj
W łazience.Zamieszczone przez nikonfan
![]()
pozdrawiam Krzysiaczek
2. Laboratorium fotograficzne
3. Obiektyw.mówie to ponieważ 2 tygodnie temu wywołałem około 400 zdjęć, które pstrykałem w Serbi, Czarnogórze i Chorwacji i pierwszy raz w życiu otrzymałem tak kiebskie zdjęcia, że aż mnie zatkało. Na zdjęciach brakowało wszystkiego, a przedewszytkim kolorów, a same zdjęcia były prześwietlone (same biele i szarości) po prostu tragedia. Co ciekawe do tego fotografa chodzę już od 3 lat i zawsze robił wszystko świetnie, ale to co się stało teraz było dla mnie nie do pojęcia. Tak więc z fotografami nigdy nic nie wiadamo,,, Pewien znajomy foto amator mówił mi że wszystko zalezy jaką lampę używają przy wywoływaniu klisz, ponieważ większość używa tanich lamp, nie firmowych więć wiele punktów fotograficznych odwala tylko swoją robotę nie patrząc tak naprawdę na jakość
![]()
Z kolei jeśli chodzi o szkła to wybrałbym coś o mniejszej ogniskowej (niby im mnijesza różnica ogniskowych tym lepsza jakość zdjęca) Ja bym proponował w tej kategorii dwa szkła Nikkor 24-85/2.8-4 D lub Nikkor 24-85/3.5-4.5 G ED AF-S + jakiś zoom np. Nikkor 70-300/4-5.6 ED D , ale wszystko zależy czy lubisz dźwigać ciężary czy raczej nastawić się na uniwersaloność (jedno szkło do wszystkiego), ale to oczywiście za gorszą jakość zdjęcia, ale i mniejsze pieniądze.
pozdrawiam Norbert
F 100 + kilka śmieci.
Skontaktuj się z nami