Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Monitoring

Domyślnie Monitoring

Bry,

aktualnie dom monitoruję dwiema kamerami działającymi po WiFi, nawet ujdą jeśli chodzi o jakość obrazu i 'opcje' ale jednak to nie jest do końca rozwiązanie, którego bym chciał.

Wada jest w sumie jedna ale mocno irytująca:
    Mimo, że kupowałem dwie identyczne, to druga przyszła oczywiście inna. Nie mam przez to wspólnego interfejsu do nich obu. Jedną obsługuje się przez interfejs WWW, drugą przez aplikacje na Andka.

No i tu się pojawia pytanie a w zasadzie prośba o radę.
    Byłem ostatnio w sklepie ze sprzętem do monitoringu i pan mi polecił rejestrator za 400 zł a do tego kamerki za dwieście i w 800 max tysiaku mógłbym mieć kompletne rozwiązanie z lepszą niż teraz jakością a do tego jednym interfejsem.

Oczywiście nie zapisałem sobie co to za ustrojstwo było ale w sumie nie o to chodzi, bo pytanie jest:

Czy macie jakieś doświadczenia z takimi rozwiazaniami? Chcę do MAX 1000 najlepiej koło 800 zł zanabyć:
    Rejestrator (dysk jakiś znajdę w domu...)
    Dwie moooże Trzy kamery

Z opcji, których potrzebuję:
    To w zasadzie tylko wykrywanie ruchu - fajnie byłoby gdyby rejestrator nie nagrywał wszystkiego jak leci, tylko wtedy kiedy wykryje ruch. W ogóle optymalnie by było, gdyby potrafił wysłać maila po wykryciu ruchu - aktualna kamerka po wykryciu ruchu, wysyła mailem 5 czy 6 zdjęć w odstępach 1 sek (da się ustawić interwał).

Fajnie byłoby gdyby zarządzanie było przez stronę WWW a może nawet ale nie koniecznie aplikację na telefon jakąś (choćby - wystarczy - tylko do podglądania widoku).
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

....... no tydzień temu jak byś napisał

Überwachung System wyrwałem za EUR 45,72 i odsprzedałem sąsiadowi za 60 €
    warte ponad 100 € w obudowie tunera jest wtyk na HDD możesz podpiąć USB stick, podgląd w sieci i przez aps-y w telefonie lub bezpośrednio przez HDMI.

Kupilem bo z miesiąc temu ten właśnie sąsiad wziął na probe BMW X6 M i tego samego wieczoru włamali się i wyciągnęli kierownice radio z panelu, ogołocili go ze środka a alarm nie zawył
    Mowie mu co się martwisz przecież ubezpieczony, odpowiedział "tylko ze policja na drugi dzień była 6 razy każda od czegoś innego i tak pytali jak bym sam sobie to ukradł"
    Albaniec
    Mowil ze policja podstawiła jakiś komputerek pod samochód i wiedziała dokładnie kiedy o której godzinie to się stało.
    W kazdym razie od niego konreoluje tez u mnie

Domyślnie

Trochę bawię się tymi sprawami.
    Dobrym rozwiązaniem jest rejestrator.
    Logujesz się do rejestratora i masz podgląd wszystkich kamer jednocześnie
    z możliwością oczywiście obejrzenia zapisu.
    Rejestrator bez dysku można kupić za jakieś 70$ w zaprzyjaźnionym kraju (CHRL).
    Dodatkowym plusem jest to, że podgląd z rejestratora obniża jakość obrazu z kamer.
    Czyli nie zatyka połączenia internetowego. Rejestruje w pełnej jakości.

Uprawnienia umieszczania postów