Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Wyspa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    ............... To, co chciałem pokazać, to to, że obrobisz ....zdjęcia lepiej lub gorzej, ............(a i tak) to w zasadzie nic nie zmieni. Dlatego napisałem, że kluczem do dobrej fotografii krajobrazowej NIE jest postproces.......
    no nie wiem .........
    oryginał:

tak najprawdopodobniej mógł wyglądać materiał z puchy:

a tak można było zdup...yć tą fotę :

Gdybyś zobaczył najpierw wersję 2 lub 3 to nie wiem czy Twoje postrzeganie TEGO dobrego kadru nie uległoby pogorszeniu..........

Reasumując;
    abstrahując od tego co jest na obrazie (czy jest to praca uznana za wybitną czy tandetną - na co zwraca cały czas uwagę kolega Franek , zresztą słusznie bo przecież to jest NAJWAŻNIEJSZE kryterium fotografii) dalej podtrzymuję twierdzenie, że szeroko pojęty postprocess jest sprawą nie mniej ważną (dla odbioru KAŻDEGO OBRAZU) , czyli też najważniejszą ...

Dla widzów postronnych , niezorientowanych w temacie ; warto sobie porównać poniższe trzy foty by uniknąć w przyszłości rozczarowań związanych z zakupem tzw "lustrzanek" ;

drobny przykład (tym razem moich, a więc marnych) wypocin........;
    Myślę , że każdy widzi co daje postprocess....

(kliknięcie powiększa)

surowy jpeg z puchy ( to co daje nam jpeg z lustrzanki):

surowy jpeg z RAWa ( to co daje nam RAW bez postprocessu):

po postprocesie ( to co można uzyskać po postprocessie):
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 05-03-2015 o 14:54

Domyślnie

Dziękuję*Januszu za komentarz i rozumiem co masz na myśli pisząc o tych dwóch rzeczach.
    Przyznam że był bój o to zdjęcie, właśnie przez kolory na niebie - ale zostałem przy swoim

Rozumiem, że to to samo miejsce i czas co u Hoobiego?
    tak, dokładnie

Ja za Jankiem, zdecydowanie z kolorami nie trafiles w moje gusta, widze jednak
    Dzięki za komentarz, co do kolorów odniosłem się*wyżej.

widze jednak, ze jestem w mniejszosci.
    Tym bym się*nie przejmował, nie wszyscy lubimy te same rzeczy.

Co do tych kadrow analogowych...proszeee, te zdjecia nie wychodza tak z puszki, jak by nie byly wolane to jednak sa wolane, jak by nie bylo zalezy ich wyglad koncowy od osoby wolajacej zdjecie i osoby ktora to skanuje, ale ja sie nie znam, dziecko cyfry jestem a 25 lat temu nie robilem zdjec tylko naciskalem spust i w ogole jak to Rafal mawia "wy sie nie znacie"...
    Tu sobie odpuszczę komentarz, szczególnie ostatnią część.

Wracając do poruszonego tematu przez Franka, będę się*upierał że edycja jest kluczowa w "fotografii cyfrowej".
    Zdjęcia prosto z cyfrowej puszki, nie podobają mi się*

Dziękuję za komentarze i opinie wszystkim
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

To nie jest edycja!

Domyślnie

To nie jest edycja!
    No dobra, ale wiadomo o co chodzi
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234