Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Bajkowo

Domyślnie Bajkowo

Nikon D750 + N 35 f2 + 85 f1.8 G + YN 568 EX + szkła m42 + pierścienie makro

Domyślnie

Nie żebym się czepiał ale na miejscu ekipy ( mam na mysli wizazystke, stylistka, modelkę i kto wie kogo tam jeszcze ) powiesił bym cie bo przy tym nakładzie pracy jaką włożyli ty najzwyczajniej w świecie przejarales cały dół zdjęcia mam na mysli coś co pewnie było jakimś jeziorem. Nawet jeśli było pokryte śniegiem to jednak jakiś detal pewnie miało
    Mam nadzieje że się nie obrazisz bo na fb tudzież innych portalach pewnie dostałeś juz setki " lajkow " a to jest forum fotograficzne gdzie sobie pomagamy wytykajac błędy np.
    Pozdrawiam cieplutko

Domyślnie

Wg mnie to chyba tak miało być...
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

A to przepraszam to widocznie ja jestem z innej bajki

Domyślnie

Tak miało być ...
    Nikon D750 + N 35 f2 + 85 f1.8 G + YN 568 EX + szkła m42 + pierścienie makro

Domyślnie

czasem to nie kwestia wykonania. Sam pomysł był w takim razie taki sobie.
    Przypuszczam że bez obrabiania to zdjęcie byłoby lepsze. Nic oblednego, ale chociaż charakteryzacja stalaby się smaczniejsza...

Skoro miało być biało, to bez sensu ganiac w plener kiedy takie zdjęcie można zrobić w studio. Horyzont jest tu slabym elementem.
    Ostatnio edytowane przez Kartofelinder ; 26-02-2015 o 09:53

Domyślnie

muszę zgodzić się z poprzednikami-słabo, szkoda zachodu i zaangażowania.
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

być może tak miało być - rozumiem - miał być śnieg i zimny klimat zdjęcia, zimna tonacja skóry, modelka ucharakteryzowana tak aby sprawiała wrażenie zimnej i nieco nieprzystępnej. Nie zmienia to faktu że 50% kadru to biała plama - bez najmniejszego detalu - i ja sie tego czepiam - bo nawet jeśli była to przykryta śniegiem tafla jakiegos "zbiornika wodnego" to uwierz mi na słowo ze przy własciwym naświetleniu ma ona jednak detale - śnieg nie leży idealnie równo jak tafla szkła i światło mimo wszystko się na nim załamuje tworząc światło- cień - którego tutaj niestety zabrakło. Być może jak pisze poprzednik w surowym pliku masz te detale, a tylko nierozważnym retuszem je zgubiłeś - mówienie że tak miało być i trzymanie się kurczowo tej wersji jest wg mnie bez sensu - ale to oczywiście Twoja praca i masz prawo jej bronić
    tyle ode mnie - pozdrawiam cieplutko i życzę udanych kadrów

Domyślnie

stylizacja modelki bardzo ciekawa, brakuje jednak scenerii, która dopinałaby cały klimat zdjęcia. Wg mnie potencjał był, nie został jednak w pełni wykorzystany (przynajmniej na tym zdjęciu).
    d600|T24-70|S50|N70-200

Domyślnie

Jakis zameczek w tle był by lepszy. Ten śnieg się troche zlewa z modelka. Ogolnie zdjecie ladne.
    D 3100 - N 18-55, N 55-300, Helios 44-4, Industar 61.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów