Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Portret

Domyślnie Portret

Witam. Chciałbym abyście udzielili mi konstruktywnej porady na temat kadru czy nie jest zbyt ciasno i oświetlenia. Jeśli chodzi o barwę światła to było przy zachodzie juz dlatego jest taka barwa. Chodzi mi o doświetlenie ewentualne lampa. Z góry dzięki pozdrawiam.

Oszczędny w słowach Awatar krispike
    Miasto
    Lubelszczyzna

Domyślnie

Za ciasno. Z ostrością też jest coś nie tak...
    |D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
    "Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"

Domyślnie

Za kolegą wyżej - ostrość zgubiona (chyba trafiona w czubek głowy na włosach), za ciasno. Ogólnie zdjęcie nieudane.

Domyślnie

Albo ciaśniej, albo szerzej. Brak ostrości. Światło za ostre. Lepiej jakbyś ustawił ją pod światło i doświetlił jakąś blendą od doło-przodu.

Domyślnie

Przede wszystkim za mdło. Reszta może już być.
    D 3100 - N 18-55, N 55-300, Helios 44-4, Industar 61.

Domyślnie

Ok dzięki wielkie za opinie tak też wydawało mi się ze będzie za ciasno. A i przyslone miała 1.8 i ciężko mi było dobrze trafić. Zresztą jak widać. Biorę się do pracy i spróbuje troszkę szerzej i z innym światłem. Pozdrawiam

Domyślnie

Jezeli masz watpliwosci dot. kadrowania to wykonaj kilka ujec. Wasko / Szeroko . Pion / Poziom. To trwa chwile a daje lepszy oglad.

Domyślnie

Przy tej sesji chciałem właśnie spróbować wąskiego kadru ale mi to trochę nie pasuje. Następnym razem wrzucę coś z szerokiego kadru i sami stwierdzicie co lepiej pasuje

Domyślnie

A ja lubię ciasno. Może, wbrew pozorom, to zdjęcie uratowałoby jeszcze nieco ciaśniejsze wykadrowanie? Myślę, że spokojnie można się pozbyć części dołu i odrobiny lewej strony. Spróbuj przyciąć.
    Trochę szkoda, że ostrość trochę się pogubiła. Może lepsza byłaby nieco większa głębia ostrości?
    Ostatnio edytowane przez sl011 ; 20-02-2015 o 12:40

Domyślnie

Trochę się pogubiła?
    Raczej bardzo...
    Wypijmy za blendy...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów