Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Ewelina

Domyślnie Ewelina

Wrzucam 2 fotki mojej Ewelinki z dzisiejszej sesji do oceny uczę się, więc bądźcie łaskawi

1.

2.
    Z6II, Z6, D750; N24-70/2.8ed; N35 1.8S, N50 1.8S, N58 1.4, S135 1.8, S150-600C

Domyślnie

No Panowie i Panie, nie przekrzykujcie się

Domyślnie

Zatkało nas

Ciasno, obcięte palce, dłonie, ramie, BW przepalenia z niedoświetleniami(martwe punkty) , brak retuszu, plamy na twarzy , BW wygląda jak zez (zbytnio skierowany wzrok i to w stronę światła ), niekorzystne ułożenie obciętej dłoni => tutaj to już błąd wieku przedszkolnego ( dłoń wyszła spuchnięta), niepewna mina.... no można by tutaj tak do rana => dla mnie kosz tak na poważnie

Z tego wszystkiego to mi się tylko podpis podoba, chociaż on tej jest niezgodny z naturą kompozycji => górą i dołem => większa odległość imienia i nazwiska od lini niżeli napisu fotografia -> a powinna być równa. No to tylo.
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 13-02-2015 o 23:47
    "Nikon"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Zatkało nas

Ciasno, obcięte palce, dłonie, ramie, BW przepalenia z niedoświetleniami(martwe punkty) , brak retuszu, plamy na twarzy , BW wygląda jak zez (zbytnio skierowany wzrok i to w stronę światła ), niekorzystne ułożenie obciętej dłoni => tutaj to już błąd wieku przedszkolnego ( dłoń wyszła spuchnięta), niepewna mina.... no można by tutaj tak do rana => dla mnie kosz tak na poważnie

Z tego wszystkiego to mi się tylko podpis podoba, chociaż on tej jest niezgodny z naturą kompozycji => górą i dołem => większa odległość imienia i nazwiska od lini niżeli napisu fotografia -> a powinna być równa. No to tylo.
    Aż taka tragedia?! No trudno uczymy się dalej...

ps. dziękuję za wytknięcie błędów, ale szydera zbędna, nie każdy jest od razu alfą i omegą
    Ostatnio edytowane przez Jarecky83 ; 14-02-2015 o 00:19

Domyślnie

Nie no, spoko I tak to jest,,, siedziałem, przeanalizowałem, pomogłem, napisałem co jest nie tak => i zostało to odebrane jako szydera .
    Mało tego, sam prosiłeś o to... chyba zależy Ci na tym, aby ktoś napisał co jest "nie tak", co powinno być poprawione, a nie na podniecaniu się i ściemnianiu => facet jesteś czy ciepłe kluchy ?

Ja się cały czas uczę i nie jestem jakimś autorytetem dla kogokolwiek, mistrzem, czy Picasso, to co widzę i znam to piszę.

Ja nie jestem twoim wrogiem, ja chcę Ci pomóc
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 14-02-2015 o 00:27
    "Nikon"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Nie no, spoko I tak to jest,,, siedziałem, przeanalizowałem, pomogłem, napisałem co jest nie tak => i zostało to odebrane jako szydera .
    Mało tego, sam prosiłeś o to... chyba zależy Ci na tym, aby ktoś napisał co jest "nie tak", co powinno być poprawione, a nie na podniecaniu się i ściemnianiu => facet jesteś czy ciepłe kluchy ?

Ja się cały czas uczę i nie jestem jakimś autorytetem dla kogokolwiek, mistrzem, czy Picasso, to co widzę i znam to piszę.

Ja nie jestem twoim wrogiem, ja chcę Ci pomóc
    Sorry, może te uśmiechy odebrałem jako szydercze chciałem usłyszeć właśnie co jest nie tak, ale liczyłem że coś pozytywnego się znajdzie, a nie zaraz do kosza tzn. dla wielu osób na pewno tak, ja na razie jestem na tym poziomie, że wydawało mi się, że jest całkiem ok no cóż, małymi kroczkami do przodu, za jakiś czas spojrzę pewnie równie krytycznie na to zdjęcie dzięki i przepraszam
    ps. też nie jestem do końca zadowolony ze wszystkiego, np.retuszu, plam na twarzy (powstały po retuszu), ale na tą chwilę tyle umiem czyli jest słabo...ale nie poddaje się

Domyślnie

Mam jeszcze jedno z tamtej sesji, które wydaje mi się za w miarę udane (ale może znów mi się tylko wydaje Zaryzykuję...

3.

Uprawnienia umieszczania postów