Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Wschód

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Ten opis, jakby nie jest zbyt odkrywczy.
    On nie słuzy " Mądralom" tylko osobom ktore niewiele wiedzą w tym temacie, o czym napisałem na poczatku posta. A odpowiedziałem na pytanie

Domyślnie

Bardzo przyjemne zdjęcie a opis jak najbardziej przydatny dla tych co nie wiedzą.
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Super, lubię takie symetryczne kadry. Może jedynie wydłużyłbym czas aby dodać trochę dynamiki z chmurami, chyba że był słaby wiatr?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pchelcok Zobacz posta
    Super, lubię takie symetryczne kadry. Może jedynie wydłużyłbym czas aby dodać trochę dynamiki z chmurami, chyba że był słaby wiatr?
    napisałem w wątku o braku filtrow, od jutra juz bedą bardzo długie czasy, bo z Chin przyszedł holder, a jutro dostane filtry Lee

Domyślnie

a możesz napisać słówko nt. porównania N14-24 z N16-35VR. Wiem, że posiadałeś te dwa szkiełka i w temacie sprzętu do krajobrazu
    masz sporą wiedzę. Chodzi mi głównie o obrazek. Na optycznych strasznie zjechali te drugie i jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
    W sklepie różnica w cenie jest spora i ciekawe czy to aż tak widać później w obrazku. Pomijam oczywiste fakty jak różnice w świetle,
    VR itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomgol Zobacz posta
    a możesz napisać słówko nt. porównania N14-24 z N16-35VR. Wiem, że posiadałeś te dwa szkiełka i w temacie sprzętu do krajobrazu
    masz sporą wiedzę. Chodzi mi głównie o obrazek. Na optycznych strasznie zjechali te drugie i jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
    W sklepie różnica w cenie jest spora i ciekawe czy to aż tak widać później w obrazku. Pomijam oczywiste fakty jak różnice w świetle,
    VR itd.
    Generalnie jest to dobre szkło, nie ma mydła jak okreslali nieraz np Nikona12-24dx, chociaz tez go miałem i mz, to było niezłe szkiełko.
    Jest troche aberacji ale w bardzo specyficznych wrunkach i tylko na 100% powiekszeniu, W druku ani w zmniejszonych fotach na forum tego nie widac. Bdb AF , na 16mm dystorsja ( poduszka ) prostuja ja programowe narzedzia. Generalnie bdb rozdzielczosc , i konrast. Jezeli ktos nie ma takich potrzeb zeby sie przesiadac na 14-24mm to bedzie zadowolony.

Odnosnie Nikona 14-24mm Canonowcy zapinają go do Eosów, ostatnio gdzies na forum czytałem ze uzytkownicy chetnie go podpinaja do Sonego siódemki. Rozdzielczosc , kontrast, poza konkurencja, swietnie skorygowany nie wygina architektury w łuki, a w linie skosne co mozna bez trudu wyprostowac. Mz najlepsze szkło szerokokatne na rynku, jedynie Zaiss 15mm moze byc dla niego partnerem, ale Zaiss kosztuje 10 tys.

Wielu kupuje Nikona 14-24mm jednak pozniej go sprzedaje, bo ciezki, trochę blikuje, szczególnie gdy ma słonce pod nieodpowiednim bocznym kątem. Dosc drogie filtry, choc teraz jest juz nie tak tragicznie, o czym pisze w tym wątku
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=257243
    Ja uwazam ze to szkło bajeczka, ale trzeba sie naumiec robic nim zdjecia. No i oczywiscie potrzebowac takiej ogniskowej, bo do fotografowanie ludzi nie jest stworzony, szczegolnie w rogach kadru.

Domyślnie

Kadr i kolory się bardzo podobają
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Już się zachwycałem gdzie indziej, a tu równie chciałbym zaznaczyć swoją obecność. To co pokazałeś tego wymaga...
    NIKON

Domyślnie

Świetna fotka Janie, kolorki miodzio no i fajnie, że się dzielisz wiedzą jak wyżej Pozdrawiam.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Bardzo fajna fotka, bym jeszcze spróbował bardziej z góry jak by to wyszło

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów