Już wszystko jasne. Jutro sprzęcik wyjeżdża do naprawy.
- - - - kolejny post - - - - - -
Dziękuję bardzo za poradę![]()
Szukaj
Już wszystko jasne. Jutro sprzęcik wyjeżdża do naprawy.
- - - - kolejny post - - - - - -
Dziękuję bardzo za poradę![]()
Ja zawsze korzystałem z DPD zarówno wysyłając do Studio5s jak i do Fototechniki. Najważniejsze to odpowiednio zabezpieczyć sprzęt na czas transportu czyli solidne pudło kartonowe o grubych ściankach, wypełnienie z kulek piankowych + folia bąbelkowa i nic nie ma prawa się stać. Oczywiście obiektyw odpięty od body.
D7500, N50 1.8, N70-300 AF-P
Zadzwoniłem, opisałem problem w odpowiedzi usłyszałem proszę przysłać zrobimy co w naszej mocy (i tu był opis całej procedury kalibracji)
sprzęt spakowałem (bez zamykana pudełka bo u mnie w dhl muszą zobaczyć czy w środku jest to co wpisane jako zawartość) w środku list z opisem problemu i rozmowy telefonicznej.
przesyłka z zadeklarowaną wartością, (5k body, 4k szkło) i wysłane, na drugi dzień paczka była na miejscu.
sprzęt do dzisiaj współpracuje bezproblemowo.
100% hobby. ... ... www
Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D
Ja również polecam Studio 5S - szybko, sprawnie i za dobrą cenę. Co prawda po pierwszej naprawie mojego Nikona była dogrywka ale to był nowy temat - sprawa załatwiona bez żadnych dodatkowych kosztów po mojej stronie, niejako w formie kontynuacji pierwotnego zlecenia. Bardzo dobry kontakt na każdym etapie. Wszystko załatwione na odległość. Jestem bardzo zadowolony![]()
Sprzęt wrócił po 3 dniach bezpiecznie zapakowany. Wszystko cacy. Obydwa obiektywy ostrza w punkt. Cieszę się , że skorzystałem z usług Studia 5S.
A ja wymieniłem czytnik kart w d70s. Działa i bratanica się uczy z aparatu korzystać.![]()
Efekty czyszczenia w Studio5s, zdjęcia z 2 obiektywów, aparat odebrany z godzinę temu: https://drive.google.com/open?id=1kC...uptLw_p82_yjKD
@ziaja
Wszystkie na F/22? Może podrzuć coś na F/8-16... Osobiście dwa razy korzystałem ze Studio5S i wszystko super. Niebawem wysyłam aparat na czyszczenie matrycy. Tylko myślę, że sprawdzanie przy F/22 to trochę przesada - serwis Nikona chyba do F/8 sprawdza? Jeśli się mylę, poprawcie mnie.
Trochę puszek i szkiełek
Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 22-01-2019 o 18:39 Powód: poprawienie cytatu
Tak zdjęcia wszystko z F/22, nie znam się - pierwszy raz w życiu czyściłem matrycę i w sumie efektów nie widzę, ciciaki czarne widać przez wizjer tak samo jak wcześniej... a body ma 10 lat (Canon 5DmII) i nigdy nie było czyszczone, postanowiłem przed wyjazdem przeczyścić pierwszy raz.
Skontaktuj się z nami