Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie adapter sieciowy plc

Sprawa wyglada tak - musze podpiac dekoder tv pod ethernet (sprzet nie obsluguje wifi) a router jest na drugim koncu mieszkania. Kabli mi sie nie chce ukladac przez cale mieszkanie, wiec wpadlem na genialny plan wykorzystania adapterow plc.
    Pytanie - jest tu ktos kto ma, albo siedzi w temacie i wie co kupic, aby iptv dzialalo bez jakichkolwiek przyciec i innych niechcianych objawow ?
    Na rynku jest tego troche, wydaje mi sie, ze jedyna roznica to przepustowosc (od 200Mbps do 1Gbps)
    Pytanie jaka jest minimalna do poprawnego dzialania iptv ? (odleglosc na jaka bedzie "lecial" sygnal od routera do gniazdka w innym pokoju to jakies 30 m )

z gory za pomoc !
    Ostatnio edytowane przez locos ; 19-12-2014 o 11:37

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sprawdzą się PL-751, pamiętać tylko trzeba, żeby pracowały w te samej fazie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

... i nie podpinac przez listwy z zabezpieczeniami itp. Im wiecej podpietych do linii sprzetow (szczegolnie z zasilaczami impulsowymi) tym mniejsza przepustowosc.
    U mnie wypiecie z listwy i wpiecie do gniazdka zmienilo transfery z 30 na 70 MBit (tyle ze mam starocia linksysa o maksymalnej 200 MBit i dwuzylowa instalacje).
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

takie cóś mam
    http://www.tp-link.com/en/products/d...=TL-PA2010PKIT
    i potrafi toto wyssać 120 Mbit/s łącze z UPC
    znajomy podpiął coś podobnego na jakieś hali, bo potrzebowali jakiegoś małego kompa podpiąć - wyliczyli, że ze 300m te ustrojstwa oddalone od siebie i tez nie ma żadnego problemu.

a to, że w jednej fazie, to nawet w instrukcji jest.
    tak samo z podłączaniem przez różne listwy - można, ale jest niewielki spadek prędkości.
    po podpięciu przez acara u mnie spadło z 190 Mbit/s do 170 Mbit/s.
    w sofcie TP-Linka można sobie wszystko monitorować.

z tym, że ja mam nówka instalację elektryczną, wszystko na 3 żyłach i takie tam ...
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 22-12-2014 o 22:13
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Uprawnienia umieszczania postów