Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Kasia

Domyślnie

Ja nigdy nie widzę twoich zdjęć... a szkoda bo dyskusje są pod nimi cekawe!
    D90, T17-50 VC, N85 1,8, N35, SB-700.

Domyślnie

Po zdjęciach odnoszę wrażenie, że ganiasz dziewczynę po różnych miejscach, a ona się tam po prostu wykręca podczas gdy Ty klikasz mając nadzieję, że coś ciekawego z tego wybierzesz.

Żeby nad tym wszystkim zapanować i dać sobie czas na naukę, wymyśl może całe zdjęcie, a potem zastanów się jak je zrealizować kawałek po kawałku:
    - miejscówka
    - oświetlenie sceny
    - umiejscowienie dziewczyny
    - oświetlenie dziewczyny
    - poza

Może narysuj sobie z grubsza jaki chcesz zbudować klimat i jakie chcesz mieć na zdjęciu plany. Z takim szkicem trudniej będzie Ci zapomnieć o istotnych detalach, sesja zajmie Ci 10 minut, a 3 zdjęcia które zrobisz będą pewnie wystarczająco dobre aby je pokazać. To bardzo ważne, bo aby coś ewentualnie poprawić w swoim warsztacie, musisz wiedzieć jak osiągnąłeś to co osiągnąłeś. Jeśli jest to efektem przypadku, to niespecjalnie masz co szlifować.

Wątki, w których publikuje się 15 zdjęć z jednej miejscówki ze zmiennymi pozami itp zawsze wydawały mi się w pewien sposób oznaką braku koncepcji albo umiejętności edycji własnej pracy. Z fotografią jest jak z malowaniem. Połowa sukcesu i większość czasu to praca przygotowawcza. Polecam chociaż spróbować takiego podejścia.

Domyślnie

Kasia niewątpliwie jest piękną dziewczyną, ale odnoszę wrażenie, że przede wszystkim nie panujesz zupełnie nad światłem i tym, jak ono się układa na niej.
    Co gorsza, jako początkujący rzucasz się na głęboką wodę robiąc zdjęcia np w tym klubie albo błyskając lampą wprost na dziewczynę.

Może spróbuj zrobić foty w świetle zastanym, z jednym źródłem światła jakim będzie okno. Proste i naturalne.
    Lubię robić zdjęcia. : )
    Tu jest ich trochę
    A tutaj nawet więcej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eth Zobacz posta
    Co gorsza, jako początkujący rzucasz się na głęboką wodę robiąc zdjęcia np w tym klubie albo błyskając lampą wprost na dziewczynę.
    o jaki klub Ci chodzi?
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    o jaki klub Ci chodzi?
    Przepraszam, może złego słowa użyłem w każdym razie konkretnie miałem na myśli foty nr 4 i nr 6
    Lubię robić zdjęcia. : )
    Tu jest ich trochę
    A tutaj nawet więcej

Domyślnie

już myślałem że robię słabe fotki klubowe
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów