Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Swiezak

Domyślnie Swiezak

Witam!

To moj pierwszy post. Kilka slow o mnie... Mam na imie Sebastian , mieszkam w Uk . Fotki robie od pol roku...ucze sie sam, czytajac , ogladajac, pstrykajac! Kupujac aparat myslalem ze beda to portety zony i dzieci Mam dwoch super synow 3,5 i 5 lat! Was raczej znam bo to jedyne forum ktore namietnie odwiedzam i w sumie dzieki Wam wiem prawie wszystko to co wiem... na pewno wiele nauki przede mna bo sam widze, ze nie wszyko idzie tak jak bym tego chcial... nie mniej mojej rodzinie i znajomym foty sie podobaja, tak wiec przyszedl czas skoczyc na szerokie wody jakimi sa nikoniarze.pl

posze o ocene i rady na przyszlosc...

1.
    http://imageshack.com/a/img673/2551/HEyMFk.jpg

2.
    http://imageshack.com/a/img673/7760/6irzUE.jpg

3.
    http://imageshack.com/a/img745/369/pAHuma.jpg

dziekuje i pozdrawiam

nie wiem jak zrobic zeby fotki sie wyswietlily
    i nie wiem jak jest z tym wyostrzeniem po zmniejszeniu poniewaz wydaja sie ostre a po wyostrzeniu widze biale krawiedzie... ....ach.. swiezak !

Domyślnie

W drugiej linijce edycyjnej masz ikonkę wstaw obrazek, klikasz w nią i wstawiasz link do zdjęcia. Zatwierdzasz i po kłopocie. W edytorze zaawansowanym to ikonka 5 od prawej.

Możesz również użyć znaczników a pomiędzy nimi link.

Domyślnie

Witaj, warto zapoznać się*z zasadami dotyczącymi na forum
    tam gdzie napisane value wpisujesz link od zdjęcia.

Co do wyostrzania, to przesadziłeś
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Dziekuje za podpowiedzi Andrzeju , regulamin przeczytalem ale nie wiem co robie zle? Biegly , widze ze z tym wyostrzeniem przesadzilem wiec chyba wolalbym nie wostrzac po zmniejszaniu Poza tym wstawilem tu foty bo nie znam nikogo kto moglby mi troche pomoc, oswiecic, komu moglbym zadac jakies pytania bo samemu metoda prob i bledow to strasznie powoli idzie.. Ogolnie to temat wyostrzenia i odszumienia to ciezka sprawa i kazdy pisze co innego a ja sam nie wiem kiedy sie zatrzymac pytanie moje, czy mozna jakos edytowac post zeby jednak te fotki bylo widac ?

pozdrawiam i przepraszam, ze marudze

Domyślnie

Na edycję masz parę minut po zamieszczeniu posta, więc jest po zawodach. Jak już dojdziesz do tego jak wstawiać fotki to czasami nie wstawiaj pierwszej bo jest straszna. Znaczy strasznie potraktowana suwaczkami.
    Z ostrzeniem uważaj, nie ostrz wody ani nieba, to samo tyczy się styku wody/ostrych gór i nieba. Najczęściej wystarcza sam proces zmniejszania.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Jeśli chodzi o wyostrzanie, to nie ma ustalonych wartości. Każdy aparat i matryca inaczej reaguje na suwaki , również zależy od tego co fotografujesz!
    Więc w twoim interesie jest, aby czujnie to robić
    Za tydzień gdzieś opublikuję tutorial na YT tego typu, na razie inne czekają w kolejce
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Ja tam się nauczyłem fotografować.. jak zobaczyłem zdjęcie pierwsze pomyślałem: "O żesz Dżizas!" ale 2 i 3 się wybroniłeś... nie urywają głowy ale są (poniekad) porawne. Wytrwałości życzę i odkrywanie miejsc nowych! Mupe Bay, Osmington Mills, Kimmerige Bay itp...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Uwagi kolegów słuszne (zwłaszcza do jedynki); aczkolwiek tonacja na trójce mnie ujęła, a sam kadr też jest ok. Gdyby każdy tak zaczynał...

Domyślnie

Pomogę:
    1
    2
    3

Wybieram 2.
    Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 17-11-2014 o 23:14
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów