Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Chicago sunrise

Domyślnie Chicago sunrise

Witam, zdjecia wykonane wczesnym, chlodnym rankiem w Chicago na jednej z plaz, prosze o krytyke i feedback

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Domyślnie

Najlepsze moim zdaniem to 1, 5 i 9.

Klimat z biegaczem widziałbym w szerszym planie, bo tak jak jest, to trochę ciasno. Możnaby też pokusić się o statyw i filtr ND przy ruchu w kadrze - uzyskałbyś dynamikę dzięki lekkiemu rozmyciu postaci.

Dobrze, że ciśniesz na wieloplanowość ale na paru zdjęciach jest zbyt centralnie.

Foć dalej i zapodawaj efekty.

Domyślnie

zdjecia mi sie nie podobaja. zadne. woda + domy (drzewa, gory) to odbicia- na zdjeciach kolegi swiatla pogaszone (bo to swit przeciez), odbic zadnych, kolory blade, miasto jak wymarle. co kolega mial na mysli fotografujac betonowe elementy nadbrzeza?
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Piękne zdjęcia panoramy miasta. Aż się chce tam być Pytanie tylko po co na 4 w kadrze zmieścił się ten pomazany szprajem beton?

Domyślnie

KaarooL:

Biegacz nasunal sie sam, beton ze sprayem wydal mi sie na tye ciekawy zeby sam stal sie przedmiotem zdjecia, i akurat ktos sobie przebiegal wiec nie majac zbyt wiele czasu strzelilem fote

sufenta:

No masz racje miasto wyglada na wymarle, byla to godzina ok 6;30 rano. Na odbicia przy tym wietrze tez ciezko bylo co liczyc. A betonowe elementy nabrzeza, wydawalo mi sie ze fajnie komponuja sie i kontrastuja z eleganckim wygladem samego downtown.

PiotrekW:

Chcialem ten element dodac jako foreground, pomyslalem ze bedzie sie fajnie komponowal i wpisywal w klimat miasta.

Dzieki za wglad, bede probowal dalej

Domyślnie

Pierwszy trzy można by lepiej skadrować, ale rozumiem, że nie taki był zamysł autora.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Krytyki nie będzie, mocne ujęcia i dobra pora dnia.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noonq Zobacz posta
    w Chicago na jednej z plaz
    Ta plaża to Montrose Beach
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Uprawnienia umieszczania postów