Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41
    Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie [pytanie ] Malbork

Witam, od pewnego czasu planuje wycieczkę do Malborka, przeglądając stronę internetowa tegoż zamku wyczytalem ze wejście kosztuje 30 zl .Myślę sobie ok , zamek sam na siebie zarabia, ale mojemu zdziwieniu ukazała sie notka ze jeżeli ktoś zamierza fotografować to musi w kasie zamku uiścić opłatę w wysokości 15 zl. wiec 30 +15 =45, jest to dla mnie dość dziwne bo za sama wycieczkę autokarem (260 km)place 10zl . Czy ktoś przerabiał taka kwestie? .Dziękuje za info i pozdr

Domyślnie

Schowaj aparat do plecaka, a jak przejdziesz przez kasę to wyjmij i rób foty

Później napisz jak było. Sam wybieram się do Malborka i nie mam ochoty płacić 15zł za fotografowanie
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Dostaje sie taką specjalną plakietkę, którą przypinasz na dumnie wypiętą pierś.
    Przecież tam nie ma obowiązku fotografowania, więc opłaty rzeczywiście nie trzeba wnosić. Ale ukrywanie aparatu i wyjęcie go później raczej nie przejdzie.
    Przynajmniej tak było w zeszłym roku. Nie sądzę, aby wiele się tu zmieniło.
    Cóż fotografia to nie jest tanie hobby

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

Polecam Malbork w dniach 20-26 sierpnia. Będzie się tam wtedy odbywał Etno Festiwal. Gra na bębnach, koncerty, pokazy tańców wszelkich "około-bębnowe".
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

timi powiem Ci że zaskoczyłes mnie troche tymi cenami.Będe tam w ten weekend więc sie okaże czy się nie da fotografować.

Domyślnie

Ale to tam chodzą jakieś "kanary" i sprawdzają te plakietki?? Ja mam to w d... niedość że za zwiedzanie życzą sobie astronomiczną sumę to za fotogfrafowanie też. Paranoja!! Jak będę w Malborku to ani mi się śni płacić za fotografowanie, ciekawe co mi zrobią jak mnie złapią
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    Ale to tam chodzą jakieś "kanary" i sprawdzają te plakietki?? Ja mam to w d... niedość że za zwiedzanie życzą sobie astronomiczną sumę to za fotogfrafowanie też. Paranoja!! Jak będę w Malborku to ani mi się śni płacić za fotografowanie, ciekawe co mi zrobią jak mnie złapią
    Obija kijami, wsadza do ciemnicy a pozniej spuszcza do fosy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Obija kijami, wsadza do ciemnicy a pozniej spuszcza do fosy.
    Ale aparat zostawia ? Bo mnie to moga obic, nic mi sie nie stanie ale jak tak Nikosia zaczna obijac to gorzej
    Nikt mnie nie rozumie ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    Ale to tam chodzą jakieś "kanary" i sprawdzają te plakietki?? Ja mam to w d... niedość że za zwiedzanie życzą sobie astronomiczną sumę
    Astronomiczna sume!!!!!!!!!!!???????????????? 30zl (trzydziesci zlotych, 5 funtow, 8 euro) to jest ASTRONOMICZNA SUMA?????????????????

Astronomiczna suma za taki zabytek, jedyny w swym rodzaju klasy swiatowej????????????

A swoje zdjecia za ile bys wycenil???? Choc nie jestes Bresonem ani Adamsem, za ile bys je sprzedal???

Uwazam, choc nie zarabiam krocia, ze 30 zlotych to nie jest duza suma za taki zabytek jak ZAMEK w MALBORKU.

Co do focenia tam i placenia za to, nie bede sie wypowiadal. Przypomne tylko ze wejscie do Wieliczki kosztuje 60 zlotych!

pebees
    Gość

Domyślnie

slaw74 to nie jest dużo, gdy idzie jedna osoba. Czteroosobowa rodzina musi już zapłacic 120zł.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów