Szukaj
tomek61
www.tomaszkubis.pl
Nie oceniam lepszych ode mnie - mogę tylko zaznaczyć, że podoba mi się, szczególnie myszak.
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Myszak nie jest za bardzo wyostrzony? Na całym zdjęciu wszędzie są białe kontury. Trochę to dziwnie wygląda.
Wydaje mi sie ze nie jest za bardzo wyostrzony ale może sie mylę ?
Co do "białych konturów" o których piszesz to tak padło światełko i po prosty w ten sposób wyszedł tzw.obrys piór a nie wynik nadmiernego wyostrzania.
Dziękuję za komentarz i pozdrawiam!
tomek61
www.tomaszkubis.pl
Nie wiem czy się mylisz, dlatego się pytamNa drewnie też jest pełno tych konturów zarówno w obszarze mniej jak i bardziej oświetlonym.
Wydaje mi się też że powinien być być inaczej wykadrowany, tzn w przestrzenią po prawej ewentualnie w układzie pionowym (tak by było chyba najlepiej).
Może ktoś się jeszcze wypowie. Nie mówię że wszystko jest źle bo ogólnie strzał jest udany i mogę pogratulować (wiadomo że Myszołów to nie gołąb)
Co do kadrowanie to " z zasady zostawia sie oddech przed ptakiem" ale w tej sytuacji myyszak po prostu odwrócił głowę.
tomek61
www.tomaszkubis.pl
Jedyneczka fajnie złapana, wyszła na niej jak krecik
Myszak też świetnie się prezentuje na ciemnym tle.
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
Wybiorę jedynkę, gratki.
Co do przeostrzenia, to też miałem takie wrażenie oglądając pierwszy raz.
D7000
Fajny środowiskowy set w trudnym świetle. Mnie najbardziej przypadł kruk w tym szerszym ujęciu. Myszak jest ok w tym ostrym świetle i kierunku jego padania![]()
Skontaktuj się z nami