Szukaj
Wolę drugie - ale ta zieleń (nawet na twarzy)...
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
A teraz głowa mu się jara.
Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
- Czesć! Kto to?
- To mój syn. Janek.
- Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.
1 mi się podoba ma fajny klimat
1 i 2 bardzo mi się podobają, świetny, taki "baśniowy" klimat, światełko, kolory, miejsce, plastyka... Super zdjęciaa mankamenty techniczne (zielony zafarb na twarzy, jak poprzednicy wspominali) do usunięcia w jedną chwilę, ale i tak giną w ogólnie bardzo pozytywnym odbiorze
![]()
http://marcinciepielewski.pl/
Instagram: Marcin Ciepielewski
Facebook: Marcin Ciepielewski - Images of Passion
Klimat jest OK, ale drażni mnie nieco ta oczywistość winiety - ta dziwna granica po prawej stronie pierwszego zdjęcia (pewnie ściemnione drzewo) jest zdecydowanie do poprawki. O zielonym zafarbie już poprzednicy wspominali![]()
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
W ogólności ładny plener i starannie podane zdjęcia. Ponadto 3 dość elementarne błędy kompozycji:
1/ chłopak zbyt daleko od obiektywu, przez co zajmuje znikomy % kadru
2/ winieta zbyt duża i agresywna - powinno być znacznie bardziej subtelnie.
3/ wszechobecna zieleń powoduje u widza zaburzenie WB, nawet jeżeli jest prawidłowy. Zatem zmienić odcień twarzy - oczywiście lepszy efekt osiągnęlibyśmy w przypadku realizacji punktu 1/.
A tak na marginesie - dla ładnego kompozycyjnego kontrapunktu, zmieniłbym kolor kurtki na jakiś kontrastowy - żolty bądz czerwony
I'm not always right, but I'm never wrong...
Ok, zatem WB i winieta. Co racja to racja.
Co do kurtki to faktycznie lepiej by było w innym kolorze ale akuratnie takowej na stanie nie mieliśmy![]()
To jest forum foto a nie fashion. Dlatego mówię o zmianie koloru kurtki a nie samej kurtki![]()
I'm not always right, but I'm never wrong...
Skontaktuj się z nami