Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Parkowe

Domyślnie Parkowe

Wiem, że jest podpis i takie tam....

Domyślnie

Wolę drugie - ale ta zieleń (nawet na twarzy)...

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

A teraz głowa mu się jara.
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

1 i 2 bardzo mi się podobają, świetny, taki "baśniowy" klimat, światełko, kolory, miejsce, plastyka... Super zdjęcia a mankamenty techniczne (zielony zafarb na twarzy, jak poprzednicy wspominali) do usunięcia w jedną chwilę, ale i tak giną w ogólnie bardzo pozytywnym odbiorze

Domyślnie

Klimat jest OK, ale drażni mnie nieco ta oczywistość winiety - ta dziwna granica po prawej stronie pierwszego zdjęcia (pewnie ściemnione drzewo) jest zdecydowanie do poprawki. O zielonym zafarbie już poprzednicy wspominali
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

W ogólności ładny plener i starannie podane zdjęcia. Ponadto 3 dość elementarne błędy kompozycji:

1/ chłopak zbyt daleko od obiektywu, przez co zajmuje znikomy % kadru
    2/ winieta zbyt duża i agresywna - powinno być znacznie bardziej subtelnie.
    3/ wszechobecna zieleń powoduje u widza zaburzenie WB, nawet jeżeli jest prawidłowy. Zatem zmienić odcień twarzy - oczywiście lepszy efekt osiągnęlibyśmy w przypadku realizacji punktu 1/.

A tak na marginesie - dla ładnego kompozycyjnego kontrapunktu, zmieniłbym kolor kurtki na jakiś kontrastowy - żolty bądz czerwony
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Ok, zatem WB i winieta. Co racja to racja.
    Co do kurtki to faktycznie lepiej by było w innym kolorze ale akuratnie takowej na stanie nie mieliśmy

Domyślnie

To jest forum foto a nie fashion. Dlatego mówię o zmianie koloru kurtki a nie samej kurtki
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów