Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Nikkor 70-210 1:4

Witam wszystkich

Jako szczęśliwy parotygodniowy posiadacz D-70 + kit szukam jakiegoś tele. Na podstawie waszych opini zdecydowałem się na jakiś starszy ale sprawdzony model. Brat ma znjomego za odrą i facet ma do sprzedania 75-300 4,5-5,6 na którego już się prawie zdecydowałem, ale dziś dostałem nową propozycję 70-210 ze stałym światłem f4 a w zestawie telekonwenter TC16A 1x1,6
    Przy pomocy konwentera mam jeszcze wiekszy zoom tylko zastanawiam się ile światła zabiera taki telekonwenter?
    Czy telekonwentem ma wpływ na pracę aparatu np: wolniejszy AF itp ?
    I tak przez ciekawość czy taki telekonwenter będzie współpracował z obiektywami nowej generacji ?

Pozdrawiam
    Mariusz

Domyślnie

Spowalnia AF sporo,testowałem telekonwerter firmy kenko 2x z AF 80-200/2,8 ED serii D,działał jak dosłowny żółw nie mówiąć że ściemna 2x (który by nie ściemniał ).TC16A będzie ściemniał 1,6x.
    EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
    Insta : @pan_portrecik

Domyślnie

TC16A nie zapiesz do D70!!!!!

To jest TC ktory zostal zaprojektowany do korpusow AF aby AF dziala ze szklami bez AF (taka ciekawa konstrukcja).

Zapytaj sie dokladnie czy ten 70-210/4 nie jest przypadkiem to Nikon Seria E 70-210/4 (manual focus), ktory byl protoplasta Nikkora AF 70-210/4.

Domyślnie

Dzięki za uwagi. Ten 70-210 jest z AF ale facet go zapinał z tym konwenterem do jakiegoś analoga i faktycznie do cyfry to nawet nigdy nie próbował. Tera gośću myśli jeszcze nad ceną bo jak będzie dobra to się i sam obiektyw przyda

Uprawnienia umieszczania postów