Close

Strona 51 z 80 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jak nie ma jak ma ?
    No jak ma, jak nie ma? Przenieśli korekcję geometrii na osobną zakładkę Transform, ale nie ma na niej trybu "Guided", tylko te, co były. A ten tryb właśnie jest nowością i to on jest fajny No, dobra, dali jeszcze Offset, bo chyba nie było wcześniej. Przypomnę, że piszę o wersji 6.6, a nie CC - wersja pudełkowa oficjalnie nie ma nowych funkcjonalności, np. Dehaze. Wprawdzie akurat Dehaze się da zastosować za pomocą sprytnych presetów albo pluginu, ale Guided chyba tak się nie da

ksh
    Gość

Domyślnie

Na laptopie czuć że lepiej chodzi na desktopie nie wyczuwalne zmiany.

Domyślnie

kurde... szukam i szukam
    ściągnąłem w sumie 3 profile niby dla ciamcianga 14mm (dotąd nie robiłem zdjęć gdzie byłyby potrzebne...)
    Wgrałem teoretycznie tam gdzie powinny być ale lightroom 6 ich nie widzi..
    Jakaś podpowiedź ?

- - - - kolejny post - - - - - -

kurde... szukam i szukam
    ściągnąłem w sumie 3 profile niby dla ciamcianga 14mm (dotąd nie robiłem zdjęć gdzie byłyby potrzebne...)
    Wgrałem teoretycznie tam gdzie powinny być ale lightroom 6 ich nie widzi..
    Jakaś podpowiedź ?

Domyślnie

Miałam podobny problem z Tamronem w LR 5.7 Samo wgranie pliku w odpowiednie miejsce. Poczytaj tutaj http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=270293

Domyślnie

Ale ja mam te profile w katalogu Lensprofiles....
    Faktem jest że w win10 nie znalazłem takiej samej ścieżki dostępu ale znalazłem taka
    (Pisze z pamięci )
    Program filet/Adobe/lightroom/resources/Lensprofiles

Domyślnie

Profile obiektywów często są przyszyte do konkretnego modelu aparatu. Trzeba sprawdzić, czy dany profil jest do twojego modelu, a jak nie, to wystarczy edytować nazwę modelu aparatu.
    O ile dobrze pamięta, to są to pliki zgodne z XML, więc nie powinno być z tym problemu.

Poza tym dodatkowe profile trzeba wgrywać do innego folderu. Ten co podałeś, to tylko dołączone do LR profile i są one wpisane do dodatkowego pliku. Jak tam ich nie będzie, to nawet jak wgrasz, to LR nie będzie ich widział.
    Dodatkowe profile trzeba wgrywać do:
    "\Users\<nazwa użytkownika>\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\Lens Profiles"
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

fafniak ja też myślałam, że zwykłe wrzucenie profilu do katalogu Lensprofiles wystarczy. Niestety, jak nie zrobisz tego ścieżką podaną przez Gonzo, LR nie będzie ich widział.

Domyślnie

Potrzebuję hurtowo zmienić samą datę, a dokładniej rok w metadanych, bez zmiany godziny. Jak zmienić datę dla jednego pliku wiem. Późniejsza synchonizacja ze zmienionym pojedynczym plikiem, z zaznaczonym "date created nic nie zmienia, a "captured date nie widzę, no chyba żem ślepy

Domyślnie

Nie ma takiej opcji w LR. Szukaj po programach do edycji EXIF.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez easy lee Zobacz posta
    Potrzebuję hurtowo zmienić samą datę, a dokładniej rok w metadanych, bez zmiany godziny. Jak zmienić datę dla jednego pliku wiem. Późniejsza synchonizacja ze zmienionym pojedynczym plikiem, z zaznaczonym "date created nic nie zmienia, a "captured date nie widzę, no chyba żem ślepy
    ExifTool twoim przyjacielem.
    FF (Fuji + Fuji)

Strona 51 z 80 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów