Szukaj
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Chyba mój komputer nie wyrabia z tym filmem bo na podglądzie aparatu jest płynnie. Karte mam 40mb/sek.
co powiecie o takiej baterii do niego?
http://allegro.pl/akumulator-bateria...397581846.html
Jakiś futerał polecacie? Ten dedykowany jest w porządku?
Też czegoś szukam, ale nic dobrze nie pasuje (Za ciasne, za dużo luzu, brak paska by szło przerzuć przez ramię)
Orginalny też mierzyłem, ale jak dla mnie jedyny plus to że aparat pasuje idealnie.
Ale nie podoba mi się zapinanie (nie pamiętam czy na magnesiki czy zaczaski ale nie wzbudzające zaujania),
poza tym nie jestem pewien ale pasek wyglądał mi na krótki (bardziej na noszenie na szyji niż przez ramię), no i cena nie zachęcająca.
Na szybko kupiłem Hama Astana 60L za 30zł żeby na razie coś mieć ale szukam dalej,
więc chętnie posłucham czego używacie lub coś cie ciekawego widzieli (a nóż mi coś spasuje).
Ja jeszcze chcę gdzieś zobaczyć National Geographic NG1151 - NG1149 i z ciekawości Lowepro StreamLine 150.
Fajnie że pokazują się już zamienniki bateri. Jeszcze nie potrzebuje ale dobrze wiedzieć że już są i będe musiał się w coś zaopatrzyć.
Byle tylko orginalna ładowarka ją ładowała to bedzie OK. Też czekam na opinie użytkowników zamienników.
To jeszcze jedno widział ktoś w polsce jakieś gripy do 7GX, jeśli tak, to proszę o namiary bo też się zastanawiam![]()
Ja skłaiam się do zakupu orygialnego pokrowca - moża wyrwać za 120zł z neta.
Gripa też chętnie bym wziął
To pamiętaj że Grip i orginalny pokrowiec wzajemnie się wykluczają.
A ten pokrowiec nadaje się do używania na pasku? Czy wystarczająco dobrze trzyma aparat?
Przymierzałem te uniwersalne i albo są za duże albo ciężko wyjąc z nich aparat.
Na pasku to nie wiem, nie zwróciłem na to uwagi.
Aparat siedzi fajnie i dobrze się go wyciąga, ale te zaczaski czy magnesiki które zamykają pokrowiec mi się nie podobały. Przy noszeniu na szyji nie widzę problemu, ale na przykład przy noszeniu w ręce czy w plecaku przy małej ostrożności może się otworzyć i wysunąć, ale może przewrażliwiony jestem.
Z niezależnymi pokrowcami też mam problem. Można by się było zapytać użytkowników Sony Rx100 czego używają, bo rozmiary podobne.
Ja mam G7X na smyczy, którą mam zawieszoną na szyi. Jeśli używam aparatu, często noszę go w kieszonce koszuli. Jeśli nie, a chcę go mieć ze sobą wkładam do zamszowego etui po Samyangu 12/2. Dobrze też nadaję się etui od elektrycznej maszynki do golenia.
A jaka smycz? Bo takie bazarowe to jednak duże ryzyko dla sprzętu.
Paska niestety nie da się zamontować ze względu na małe otwory, wiec pozostaje coś smyczopodobne.
Skontaktuj się z nami