Chyba wszystko piszą na ten temat na swojej stronie/aukcji gwarancja jest ichniejsza, a jak to będzie działało w praktyce trudno przewidzieć.
Pozdr
Szukaj
Chyba wszystko piszą na ten temat na swojej stronie/aukcji gwarancja jest ichniejsza, a jak to będzie działało w praktyce trudno przewidzieć.
Pozdr
Czyli ichna gwaracja + zero kontaktu z ich strony już na etapie zakupu = zero gwarancji. Do tego w regulaminie zapisy, że tak naprawdę klient staje się importerem.
Druga sprawa skąd ten aparat w chinach skoro produkoway jest w Japonii?
Na facebooku znalazłem grupę o azwie "anti valuebasket" gdzie ludzie piszą o dużych problemach z firmą.
Może w Polsce na początku chcą zrobić dobre wrażenie.
Chcialem u nich brać ale zrobiłem niemal śledztwo w sprawie tej firmy.
Sam aparat faktycznie dobry?
Przejrzałem chyba wszystkie testy i recenzje.
W sklepach namawiają jeszcze na bezlusterkowce takie jak NEX, ale wiem, że obiektywu wymieniał nie będe.
Ostatnio edytowane przez hatman ; 29-05-2015 o 10:35
Ceny 1700 zl ostatnie za g7x byly naprawde istotnie rozne od 2300 w sklepach .Kto podjal ryzyko ten kupil.Teraz jest chyba jeszcze promocja canona na g7x 140 zl, wiec mozna kupic aparat za cene lekko powyzej 2000, i ta roznica troche ponad 300 zl jest juz nie tak atrakcyjna.Warto to rozwazyc.
Kupiłem w Komputronik.pl za 2199pln
bateria juz się ładuje
jakiej prędkości kartę obsłuzy ten aparat? 40mb/s będzie ok?
generalnie spoko aparat, ale czy też macie problem z płynnością przy filmowaniu? Np kręce płynną panorame nieba a na nagraniu jest skokowo. Podejrzewam, że to bład stabilizacji - do filmów przecież to porażka.
Ostatnie pytanie:
z ciekawości odpaliłem opanda iexif2 i wczytałem fotke z aparatu.
Przy Image Number mam wartość 3890417.
Ja być może 300 zrobiłem, ale skąd ta kosmiczna wartość? Fotojoker sprzedaje używane aparaty??
Dobrze patrzysz? 4 mln wyzwoleń w G7X? Nie sądzę.
Wczytałem pierwsze zdjęcie zrobione przeze mnie tym aparatem - Image Number 3890001.
Być może te trzy pierwsze cyfry oznaczają coś innego.
Może być nr folderu albo zakodowana data lub tp.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami