Szukaj
Baterie kupiłem w cenie 89zł, jedna to Newell, a przed chwilą przyszła Fotoenergia. Na razie to mogę powiedziec ze zarowno Canona jak i Newell równo szybko padają, za szybko.
Ps. Szkiełko przyklejone.Całkiem solidny kawałek szkła. Przykleja się bezproblemowo, lepiej niż folia.
Apropo's akumulatorów. Jakiś miesiąc temu naladowalem dwa akumulatory: oryginał i zamiennik Newell-a. Po miesiącu leżenia oryginał trzymał prawie max a Newell-a został puściutki!!!
Dochodzę do wniosku, że aby być spokojnym, trzeba mieć trzy akumulatory, oryginał+2x zamiennik lub 2x oryginał.
Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 31-03-2016 o 15:43
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Apropo's ochrony LCD. Czy "udało" się komuś z Was porysować oryginalną szybkę od LCD? Ja miałem kilkanaście aparatów i jakoś nie przypominam sobie, abym miał z tym problem. Oczywiście nie noszę kluczy itp. przedmiotów w jednej kieszeni z aparatem foto.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
To nie tak latwo porysowac,a nawet jak by się trochę porysował to tez żaden problem. Przy tym aparacie z racji dużego niczym nie oslonietego ekranu obawiam się jedynie przypadkowego upadku lub uderzenia, a co za tym idzie rozbicia wyswietlacza.Tylko w tym celu zastosowalem szybkę ochronną.
Parę uwag dotyczących baterii(aku) NB-13L zasilających Canona G7x. Od wczoraj "bawię się" aparatem zasilanym baterią NB-13L marki Fotoenergia. Zanim bateria wyczerpała się zrobiłem 400 zdjęć w tym ok.30 z lampą. Bateria ma prawidłowe napięcia, mianowicie 3,7V w stanie naładowanym i 3,28V po rozładowaniu. Pomierzyłem pozostałe baterie które posiadam i tak Canon w stanie naładowanym 3,7V, a Newell ma dziwne napięcie w stanie naładowania, za wysokie, mianowicie 4,11V. Nie wyciągam ogólnych wniosków na podstawie pojedynczych egzemplarzy, ale może z czasem inni się dołączą to będzie można coś więcej wywnioskować.
Skontaktuj się z nami