Close

Strona 18 z 43 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 427

Wątek: Canon G7X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juriko Zobacz posta
    Prawda? I nie trzeba teraz czekać na droższego G7xII.
    Ja dla spokojności kupiłem jeszcze jedną baterię.Mając 3 szt. jestem spokojniejszy. Dopełnieniem spokoju jest osłona ekraniku szkłem o twardości 9H jeśli wierzyć sprzedawcy. Bardziej jako zabezpieczenie przed przypadkowym uderzeniem niż zarysowaniem. Rysy mi nie straszne.
    Ja używam od początku szybki bez kleju GGS larmor dedykowanej do Canona 5D Mk III. Sprawdza się super.
    A jakie baterie używasz, bo cena orginału zabija. Jak się sprawdzają?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McLaren Zobacz posta
    Ja używam od początku szybki bez kleju GGS larmor dedykowanej do Canona 5D Mk III. Sprawdza się super.
    A jakie baterie używasz, bo cena orginału zabija. Jak się sprawdzają?
    Baterie kupiłem w cenie 89zł, jedna to Newell, a przed chwilą przyszła Fotoenergia. Na razie to mogę powiedziec ze zarowno Canona jak i Newell równo szybko padają, za szybko.
    Ps. Szkiełko przyklejone.Całkiem solidny kawałek szkła. Przykleja się bezproblemowo, lepiej niż folia.

Domyślnie

Baterie kupiłem w cenie 89zł, jedna to Newell, a przed chwilą przyszła Fotoenergia. Na razie to mogę powiedziec ze zarowno Canona jak i Newell równo szybko padają, za szybko.
    Ps. Szkiełko przyklejone.Całkiem solidny kawałek szkła. Przykleja się bezproblemowo, lepiej niż folia.
    Szybko, to znaczy po wykonaniu ilu zdjęć?
    Pozdrawiam.
    bez przynależności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burzaa Zobacz posta
    Szybko, to znaczy po wykonaniu ilu zdjęć?
    Pozdrawiam.
    Za precyzyjne pytanie. szybko czyli za krótko się mogłem bawić. Na razie testuje, ustawiam etc. Pstrykam też.

Domyślnie

Za precyzyjne pytanie. szybko czyli za krótko się mogłem bawić. Na razie testuje, ustawiam etc. Pstrykam też.
    To znaczy że aku jest ok

Pozdrawiam
    bez przynależności

Domyślnie

Apropo's akumulatorów. Jakiś miesiąc temu naladowalem dwa akumulatory: oryginał i zamiennik Newell-a. Po miesiącu leżenia oryginał trzymał prawie max a Newell-a został puściutki!!!
    Dochodzę do wniosku, że aby być spokojnym, trzeba mieć trzy akumulatory, oryginał+2x zamiennik lub 2x oryginał.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 31-03-2016 o 15:43
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    Apropo's akumulatorów. Jakiś miesiąc temu naladowalem dwa akumulatory: oryginał i zamiennik Newell-a. Po miesiącu leżenia oryginał trzymał prawie max a Newell-a został puściutki!!!
    Dochodzę do wniosku, że aby być spokojnym, trzeba mieć trzy akumulatory, oryginał+2x zamiennik lub 2x oryginał.
    Też do takiego wniosku doszedłem i go zrealizowałem. Wynika z tego co piszesz, że najlepiej używać na bieżąco zamienniki, a oryginalną baterię potraktować jak żelazną rezerwę. Przed planowaną dłuższą sesją i tak warto naładować świeżo wszystkie.

Domyślnie

Apropo's ochrony LCD. Czy "udało" się komuś z Was porysować oryginalną szybkę od LCD? Ja miałem kilkanaście aparatów i jakoś nie przypominam sobie, abym miał z tym problem. Oczywiście nie noszę kluczy itp. przedmiotów w jednej kieszeni z aparatem foto.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    Apropo's ochrony LCD. Czy "udało" się komuś z Was porysować oryginalną szybkę od LCD? Ja miałem kilkanaście aparatów i jakoś nie przypominam sobie, abym miał z tym problem. Oczywiście nie noszę kluczy itp. przedmiotów w jednej kieszeni z aparatem foto.
    To nie tak latwo porysowac, a nawet jak by się trochę porysował to tez żaden problem. Przy tym aparacie z racji dużego niczym nie oslonietego ekranu obawiam się jedynie przypadkowego upadku lub uderzenia, a co za tym idzie rozbicia wyswietlacza.Tylko w tym celu zastosowalem szybkę ochronną.

Domyślnie

Parę uwag dotyczących baterii(aku) NB-13L zasilających Canona G7x. Od wczoraj "bawię się" aparatem zasilanym baterią NB-13L marki Fotoenergia. Zanim bateria wyczerpała się zrobiłem 400 zdjęć w tym ok.30 z lampą. Bateria ma prawidłowe napięcia, mianowicie 3,7V w stanie naładowanym i 3,28V po rozładowaniu. Pomierzyłem pozostałe baterie które posiadam i tak Canon w stanie naładowanym 3,7V, a Newell ma dziwne napięcie w stanie naładowania, za wysokie, mianowicie 4,11V. Nie wyciągam ogólnych wniosków na podstawie pojedynczych egzemplarzy, ale może z czasem inni się dołączą to będzie można coś więcej wywnioskować.

Strona 18 z 43 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów