Close

Strona 10 z 43 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 427

Wątek: Canon G7X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McLaren Zobacz posta
    A jaka smycz? Bo takie bazarowe to jednak duże ryzyko dla sprzętu.
    Paska niestety nie da się zamontować ze względu na małe otwory, wiec pozostaje coś smyczopodobne.
    Smycz zwykła cienka z napisem "Wyborowa" , ale dodatkowo zabezpieczyłem na stałe mocnym sznureczkiem przy plastikowej zapince. Sznureczka nie widać a zabezpieczenie bardzo pewne.

Domyślnie

Dla mnie już przekombinowane, ale dzięki za podzielenie się pomysłem bo komuś na pewno się przyda.
    W sumie wielki minus że nie można paska zamontować.

Domyślnie

A więc tak, jeśli chodzi o futerał to po dużych przymiarkach kupiłem Lowepro Streamline 150.
    Taka torba przez ramię, gdzie mieści się aparat i zostaje dużo miejsca na drobiazgi (jak dla mnie rewelacja).
    Mierzyłem Lowepro Geneva 30 (zbyt ciasny), kilka Case Logic, kilka wersi Manfrotto Solo I, National Geographic NG 4568 (Fajny, w jednej wnęce mieści się G7X, a druga na dokumięty).
    Jesli chodzi o mój wybór to ideał. Torba przez ramię gdzie są dwie komory na aparat i obie idealnie pasują (jedna gdzie umieszczam aparat w pionie, a druga w poziomie).
    Na dzień dzisiejszy cześciej korzystam z wiekszej komory gdzie umieszczam aparat w poziomie.

Natomiat rozmawiając o futerałach do aparatu pytałem też w wątku o Sony RX100 I, II, III (podobny rozmiar) i przypadkowo ktoś mi podsuną pomysł...
    Można zamontować nieduże kułka do kluczy i do tych kułek przymocować pełnowartościowy pasek na aparat...
    Wiec minus jaki znalazłem da się obejść
    No jeszcze Gripa bym gdzieś kupił???
    Ostatnio edytowane przez McLaren ; 07-06-2015 o 00:35

Domyślnie

Można zamontować nieduże kułka do kluczy i do tych kułek...
    Dwa do koła!

No jeszcze Gripa bym gdzieś kupił???
    Kupiłeś mały, zgrabny aparat i teraz chcesz go powiększyć?
    Bez sensu!

Domyślnie

Trzymałeś ten aparat ręku? pytam z ciekawości...
    Po drugie aparat w praktyce się nie powiększa bo Grip nie wystaje poza obiektyw wieć ogólne wymiary są takie same.
    Ewentualny problem jest przy orginalnym futerale, ale mnie to nie dotyczy.

Domyślnie

Nie mam zaufania do niczego co jest mocowane na taśmę klejącą.
    To już trzeci aparat Canon z tej serii /poprzedni S90 i S100/. Stwierdzam...żaden grip nie jest potrzebny, tym bardziej, że jest drogi.

Domyślnie

Rozumie brak zaufania używał bym go jednocześnie z oryginalną smyczą lub paskiem na szyję.
    Zgadzam się też że nie jest potrzebny, ale czuje że ergonomia by się trochę poprawiła.
    I zgadzam się też że cena jest przestrzelona
    Na koniec dodam że aparat jest świetny. Jakby ktoś miał kupić tanią lustrzankę z kitem i nie rozbudowywać systemu, to polecił bym mu w zamian ten aparat.

Domyślnie

Ja mam gripa od Franieca, miałem też w Oly XZ-1 i nic mi się nie odkleiło, nie używam pasków a mimo to mam komfort psychiczny, że wszystko będzie ok.

Domyślnie

Ile cię ta przyjemność kosztowała w przeliczeniu na złotówki? I jak to się kupuje, bo domyślam się że zwykły przelew nie da rady. Widział ktoś jakiegoś gripa do G7X w Polsce?

Domyślnie

Ja kupowałem bezpośrednio u Franieca na stronie paypalem, po tygodniu był u mnie. Koszt 35 USD + 9 USD przesyłka. Po dzisiejszym kursie wychodzi ok 160 PLN.

Strona 10 z 43 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów