Szukaj
Dla mnie już przekombinowane, ale dzięki za podzielenie się pomysłem bo komuś na pewno się przyda.
W sumie wielki minus że nie można paska zamontować.
A więc tak, jeśli chodzi o futerał to po dużych przymiarkach kupiłem Lowepro Streamline 150.
Taka torba przez ramię, gdzie mieści się aparat i zostaje dużo miejsca na drobiazgi (jak dla mnie rewelacja).
Mierzyłem Lowepro Geneva 30 (zbyt ciasny), kilka Case Logic, kilka wersi Manfrotto Solo I, National Geographic NG 4568 (Fajny, w jednej wnęce mieści się G7X, a druga na dokumięty).
Jesli chodzi o mój wybór to ideał. Torba przez ramię gdzie są dwie komory na aparat i obie idealnie pasują (jedna gdzie umieszczam aparat w pionie, a druga w poziomie).
Na dzień dzisiejszy cześciej korzystam z wiekszej komory gdzie umieszczam aparat w poziomie.
Natomiat rozmawiając o futerałach do aparatu pytałem też w wątku o Sony RX100 I, II, III (podobny rozmiar) i przypadkowo ktoś mi podsuną pomysł...
Można zamontować nieduże kułka do kluczy i do tych kułek przymocować pełnowartościowy pasek na aparat...
Wiec minus jaki znalazłem da się obejść
No jeszcze Gripa bym gdzieś kupił???
Ostatnio edytowane przez McLaren ; 07-06-2015 o 00:35
Trzymałeś ten aparat ręku? pytam z ciekawości...
Po drugie aparat w praktyce się nie powiększa bo Grip nie wystaje poza obiektyw wieć ogólne wymiary są takie same.
Ewentualny problem jest przy orginalnym futerale, ale mnie to nie dotyczy.
Nie mam zaufania do niczego co jest mocowane na taśmę klejącą.
To już trzeci aparat Canon z tej serii /poprzedni S90 i S100/. Stwierdzam...żaden grip nie jest potrzebny, tym bardziej, że jest drogi.
Rozumie brak zaufaniaużywał bym go jednocześnie z oryginalną smyczą lub paskiem na szyję.
Zgadzam się też że nie jest potrzebny, ale czuje że ergonomia by się trochę poprawiła.
I zgadzam się też że cena jest przestrzelona
Na koniec dodam że aparat jest świetny. Jakby ktoś miał kupić tanią lustrzankę z kitem i nie rozbudowywać systemu, to polecił bym mu w zamian ten aparat.
Ja mam gripa od Franieca, miałem też w Oly XZ-1 i nic mi się nie odkleiło, nie używam pasków a mimo to mam komfort psychiczny, że wszystko będzie ok.
Ile cię ta przyjemność kosztowała w przeliczeniu na złotówki? I jak to się kupuje, bo domyślam się że zwykły przelew nie da rady. Widział ktoś jakiegoś gripa do G7X w Polsce?
Ja kupowałem bezpośrednio u Franieca na stronie paypalem, po tygodniu był u mnie. Koszt 35 USD + 9 USD przesyłka. Po dzisiejszym kursie wychodzi ok 160 PLN.
Skontaktuj się z nami