Tyle dewagacji jakie to kiepskie matryce ma canon. Szkoda ze ci co o tym nie wiedza potrafia tymi aparatami robic genialne zdjecia.
Szukaj
Tyle dewagacji jakie to kiepskie matryce ma canon. Szkoda ze ci co o tym nie wiedza potrafia tymi aparatami robic genialne zdjecia.
Jako kilkuletni posiadacz 5DII i d700, wiem jedno matryca canona to kiszka. Jedyną jej zaletą jest możliwość filmowania![]()
czym sie objawia jej kiszkowatość?
Też chętnie bym się dowiedział, najlepiej z przykładami.
Zenit 12 XP - zepsuł się
DR na poziomie 5d1 z 2004 roku, banding w cieniach na najniższym iso. Przykładów w sieci mnóstwo, wystarczy poszukać jeśli was to naprawdę interesuje.
Az dziw ze canon sprzedaje jeszcze aparaty. Wszyscy dawno powinni przejsc do nikona. Dlaczego tak sie nie dzieje??
Odważna teza...
I tutaj chyba mamy sedno sprawy.
Rozmawiamy o poszczególnych korpusach, czy systemach?
Jeśli chodzi o system Nikona to IMHO wciąż nie ma sobie równych. I chyba głównie dlatego większość wkurzonych "nowościami" Nikona z ostatniego czasu jeszcze go nie porzuciło... Ja świadomie wybrałem system Nikona 25 lat temu. Zmiana na inny to nie byłoby po prostu sprzedanie korpusu i paru obiektywów...
Jak kolega powyżej: Każdy system ma swoje wady i zalety. Tak więc warto wybierać ten, który ma więcej zalet i mniej wad niż inne.
Dxxx Fx Fxx Pxxxx
Skontaktuj się z nami