Close

Strona 27 z 51 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 509

Wątek: Sigma 150-600

Domyślnie

Nie widać...

Domyślnie

powaznie? ło jezu no to ja juz nie wiem zawsze tak wklejałem i zawsze to działało.... trudno widac tory sie wygły

Domyślnie

Regnar wrzuć te spakowane rawy co na lotnictwie, bo one działają i można obejrzeć.
    D850 + nikkor 500 f/4 vr
    instagram: frogifly

Domyślnie

Wczorajsze pierwsze próby nowego nabytku - 150-600 C
    Daje radę!

Post-apocalyptic by Maciek Lulko, on Flickr

D800 + S150-600C, ƒ/8.0, 460mm, 1/250, ISO80
    D800, T16-28/2.8, N28-70/2.8, S70-200/2.8 OS, S150-600C, S50/1.4A i inne pierdoły

FB WWW

Domyślnie

Prośba do osób, które miały już mozliwość przetestować zarówno wersję C jak i S pod kątem samolotów, żeby podzieliły się swoimi wrażeniami. Ja pozwalam sobie wkleić tu posta Yanisa (albo Sedova bo zmieniał nick), który ostatnio robił zdjęcia Sportem. Dodam tylko, że jeżeli ktoś miałby do niego jakiekolwiek pytania to teraz z tego co wiem jest na wyjeździe, więc pewnie będzie za kilka dni. Jakby ktoś chciał to fotki można zobaczyć w jego wątku pt."Szczeciński Piknik Lotniczy 2015". http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=262911
    Ja na chwilę obecną bardziej nastawiam się na wersję Sport, choć to szkło ma jedną wadę, w postaci opadającego tubusu. Można niby zablokować na konkretnej ogniskowej ale mimo wszystko jest to trochę irytujące, zwłaszcza przy tej cenie. Niestety nie miałem możliwości sprawdzenia tego osobiście.

" AF, nawet w trybie dynamicznym, nie zawiódł. W trybie AF-C przy grupowym pomiarze AF sprawuje się bardzo dobrze. Nie zauważyłem żadnego "myszkowania" i gubienia ostrości. Próby przeprowadzone w mieszkaniu, przy słabym sztucznym oświetleniu nie były już tak optymistyczne. No cóż - jednak na długim końcu robi się już troszkę ciemno, wiec niespodzianki nie było.
    Mam problem z ustawianiem redukcji drgań. Nie wiem do końca, jaką konfigurację zastosować, żeby w spotterce wycisnąć z tego obiektywu, ile się da. Włączenie stabilizacji zwiększa odsetek lepszych jakościowo fotek (mówię tu o fotkach na dłuższych czasach - panningi itp. bo po to kupiłem to szkiełko). Jednak fotek "idealnych" jest dla mnie trochę za mało. Bardzo dużo zdjęć na pierwszy rzut oka wydawało się ostrych. Jednak po przybliżeniu okazywało się, że krawędzie elementów są podwójne, czyli poruszone. Bardzo ciekawe zjawisko - w Nikonie 80-400 fota z reguły albo wyszła albo była skaszaniona. Tutaj największy odsetek zdjęć stanowiły te, które "prawie wyszły". Póki co, trudno mi stwierdzić, czy to szkło "tak ma", czy to kwestia zmian jakichś ustawień. Fakt, że narzuciłem sobie i temu obiektywowi spore wymagania - na wszystkich ogniskowych używałem czasów z przedziału 1/25-1/160). Pozostaje mi zatem dalsza zabawa z nowym nabytkiem i szukanie jak najlepszych rozwiązań.
    Co do stabilizacji na krótszych czasach - warto ją wyłączać, jeśli to możliwe. Upchana matryca D810 obnaża spory spadek jakości detalu przy włączonej stabilizacji. Jak dla mnie, ta różnica jest bardziej widoczna niż w szkłach Nikona."
    Ostatnio edytowane przez Przemekkk666 ; 09-07-2015 o 14:18
    D850 + nikkor 500 f/4 vr
    instagram: frogifly

Domyślnie

Widzę, ze coś temat długich szkieł po wiosennym szale mocno ucichł...
    A ze dla mnie Sigma to nie tylko 500-600mm a wiec zapodam coś:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3d81804aa.html
    D3, 300mm, full open 5.6 i 1/125s z ręki na iso 800.

Domyślnie

z racji tego ze na tym forum wklejenie zdjecia graniczy z cudem wrzucam z diga. Wszystkie foty zaczynajac od Ksiezyca to sigma 150-600 C
    http://kakowydemon.digart.pl/digarty/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez regnar Zobacz posta
    z racji tego ze na tym forum wklejenie zdjecia graniczy z cudem wrzucam z diga.
    dziwne stwierdzenie
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 07-08-2015 o 22:49

Domyślnie

Ostatnio kiedy wrzucałem miałem same problemy...

Spróbuje ostatni raz

czy coś widać?

Strona 27 z 51 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów