Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Ktoś zna jakiś uchwyt na statyw fotograficzny do tabletu?

Witam , kupiłem tablet ale nie mogę znaleźć odpowiedniego uchwytu aby pasował na statyw fotograficzny,
    ten tablet ma służyć jako dodatkowy ekran zamiast tego w nikonie, abym miał obraz na poziomie wzroku a nie wyginał się i cudował aby dojrzeć co fotografuję

mam statyw manfrotto 190 XPROB

Domyślnie

Woland poczytaj w tym wątku -> http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=218483
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

Witam. Mozesz mi napisac jaki tablet i jaki program uzywasz ? Bo mam nikona d800 i samsunga tab 2 i nie ma zadnego dobrze dzialajacego oprogramowania. Troche szukalem, ale nic dzialajacego nie znalazlem
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 08-02-2013 o 12:12
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiu76 Zobacz posta
    Witam. Mozesz mi napisac jaki tablet i jaki program uzywasz ? Bo mam nikona d800 i samsunga tab 2 i nie ma zadnego dobrze dzialajacego oprogramowania. Troche szukalem, ale nic dzialajacego nie znalazlem
    ja na razie używałem smartfona xperia neo, jutro dojdzie tablet Modecom 9701 też z androidem, a na androida software pod mojego nikona d7000 to DSLR Dashboard
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 08-02-2013 o 12:12

Domyślnie

Mam coś takiego mogę posłać Tobie na podany adres internetowy opis i foto. Adres potrzebny bo na PW nie mogę przesłać foto. Jest to urządzenie zastępujące głowicę, mocowane na statywie. Umożliwia zamocowanie dowolnie konfigórowanego aparatu ze środkiem ciężkości na przecięciach osi obrotu w dwu płaszczyznach. Posiada dowolnie regulowany opór manipulacji. Dodatkowo umożliwia zamontowanie tabletu, lampy itp.
    Ostatnio edytowane przez Vifoto ; 06-02-2013 o 21:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vifoto Zobacz posta
    Mam coś takiego mogę posłać Tobie na podany adres internetowy opis i foto. Adres potrzebny bo na PW nie mogę przesłać foto. Jest to urządzenie zastępujące głowicę, mocowane na statywie. Umożliwia zamocowanie dowolnie konfigórowanego aparatu ze środkiem ciężkości na przecięciach osi obrotu w dwu płaszczyznach. Posiada dowolnie regulowany opór manipulacji. Dodatkowo umożliwia zamontowanie tabletu, lampy itp.
    Tu nie możesz wkleić? Też jestem ciekaw jak to wygląda.

Domyślnie

Rozwiązania gotowe pewnie będą koszmarnie drogie. Ja bym to zrobił tak, że blachę taką powiedzmy 1-1,5 mm grubości umieścił pomiędzy głowicą, a statywem. Do blachy przynitować bezpośrednio jakąkolwiek okładkę na dany tablet, najlepiej jak najtańszą. Ewentualnie znaleźć przegub kulowy z blokadą, żeby mieć możliwość ustawienia tabletu względem statywu. Jak dostarczysz przegub i okładkę, to reszta jest do ogarnięcia w zakładzie ślusarskim, za przysłowiową flaszkie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Rozwiązania gotowe pewnie będą koszmarnie drogie. Ja bym to zrobił tak, że blachę taką powiedzmy 1-1,5 mm grubości umieścił pomiędzy głowicą, a statywem. Do blachy przynitować bezpośrednio jakąkolwiek okładkę na dany tablet, najlepiej jak najtańszą. Ewentualnie znaleźć przegub kulowy z blokadą, żeby mieć możliwość ustawienia tabletu względem statywu. Jak dostarczysz przegub i okładkę, to reszta jest do ogarnięcia w zakładzie ślusarskim, za przysłowiową flaszkie.
    ja jestem zielony w takich tematach , dlatego zawsze szukam gotowych konstrukcji aby ułatwić sobie focenie z wózka... właśnie teraz pomyślałem że taki uchwyt przy wózku też chyba by zdał egzamin, bo kabel łączący tablet z nikonem jest dość długi, no ale też sporo szukania z tym...

Domyślnie

Może ktoś już wpadł na pomysł zrobienia tabletu z gwintem do statywu?

Domyślnie

S4INT
    Jak chcesz to podaj na PW adres mailowy to prześlę ci fotki z opisem tego co wymieniłem i w wersji do zamocowania tabletu (jednak bez samego tabletu bo go nie mam na razie) Jak uznasz że jest coś warte to ustrojstwo to możesz opublikować na forum. Masz dużo postów to nie zostaniesz zbesztany za publikację jak ja.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów