Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Jaki program podobny do " skrzynka bogiego "

Potrzebuję darmowego, podobnego programu do " skrzynka bogiego " służącego do przeglądania poczty na serwerze bez ściągania do komputera. Poprzednio miałem od wielu lat skrzynkę bogiego i mogłem sprawdzić co dostałem mailem, następnie kasowałem wszystkie śmieci bez ściągania na komputer. Obecnie ten program już nie jest rozwijany i na Win 7 nie chce pracować, po każdorazowym wyłączeniu komputera wszystkie konta znikają.
    Bardzo proszę o podpowiedzi, chodzi mi o bardzo prosty program tylko do sygnalizacji i podglądu poczty przychodzącej.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Ja używam do szybkiego podglądu i sprawdzenia wielkości maili Total Commandera z pluginem POP3-SMTP Connections. Jest to tak proste, jak podejrzenie zawartości plików siedzących w jakimś katalogu na dysku.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    Potrzebuję darmowego, podobnego programu do " skrzynka bogiego " służącego do przeglądania poczty na serwerze bez ściągania do komputera. Poprzednio miałem od wielu lat skrzynkę bogiego i mogłem sprawdzić co dostałem mailem, następnie kasowałem wszystkie śmieci bez ściągania na komputer. Obecnie ten program już nie jest rozwijany i na Win 7 nie chce pracować, po każdorazowym wyłączeniu komputera wszystkie konta znikają.
    Bardzo proszę o podpowiedzi, chodzi mi o bardzo prosty program tylko do sygnalizacji i podglądu poczty przychodzącej.
    Gdzie jest to konto założone?

Domyślnie

A nie mozesz w programie pocztowym na PC/telefonie/tablecie sciagac tylko naglowkow wiadomosci?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    A nie mozesz w programie pocztowym na PC/telefonie/tablecie sciagac tylko naglowkow wiadomosci?
    Właśnie dlatego pytałem o konto, bo jeśli obsługuje protokół lMAP, to właśnie ono tak działa. Ściąga tylko nagłówki a dodatkowo mozna filtrować pocztę juz u siebie albo na serwerze. Dodatkowo można korzystać z konta w tym protokole na wielu maszynach równocześnie. No i powiadamia samo o nadejściu nowej poczty. I jeszcze by się niejedno znalazło. POP3 to już przeżytek.

Domyślnie

Od lat używam bezpłatny Magic Mail Monitor.

Domyślnie

Moje 20 kont dzialają w trybie POP3, bo lubię miec kopie na serwerze i lokalnie. Program pocztowy rowniez pozwala na sciaganie samych naglowkow. IMAP nie ma tu nic do rzeczy.

Domyślnie

Jak nie ma jak ma? Wystarczy poczytać jego specyfikację. Proponuję zacząć od Wikipedii. Ściąga same nagłówki, a potem wykonuje komendy na serwerze manipulując pocztą. Programy do obsługi poczty umożliwiają synchronizację zawartości serwera na kliencie. Sam mam w tej chwili pięć kont, w tym cztery IMAP, bo jeden serwer to twierdza niezdobyta. Większość interfejsów www do poczty dostaje się do niej właśnie poprzez IMAP.
    Ostatnio edytowane przez pwaos ; 26-08-2014 o 07:00

Domyślnie

Na gmail mam Gmail Notifier i to mi wystarcza, natomiast drugi adres mam na neostradzie i tu jest problem, ten adres często podawałem przy zakupach i teraz co kilka minut otrzymuję wiele maili szczególnie z zakończeniem ru. Można dostać szału. Do obecnej chwili skrzynka bogiego była idealnym rozwiązaniem, programik bardzo skromny, powiadamiał kiedy przychodziła poczta, przeglądałem i usuwałem śmieci. Jednak teraz po zmianie elementów komputera i postawieniu od nowa sytemu W7, znikają mi ustawienia w tym programie, chociaż nie za każdym razem, dziś rano po odpaleniu komputera ustawienia dalej były. Nie wiem dlaczego się tak dzieje.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Na POP3 też możesz ściągnąć same nagłówki. Mam tak ustawionie w telefonie (K9) i na PC (Thunderbird).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów