Szukaj
Bardzo ładne. Ostatnio też naświetlałem moim d200 przez 30s na f/4, tylu kolorowych gwiazd jeszcze nie widziałem![]()
Zdecydowanie 2. Widać na niej więcej Drogi Mlecznej i ciemnego nieba, z którym kontrastuje. NA 1 coś niedobrego dzieje się z jakością przy horyzoncie. Wygląda jakby podczas obróbki pojawiło się trochę artefaktów. Ale sam lepszego nigdy nie zrobiłem więc się nie czepiam.
Zdjęcie zjedzone przez szumy, w/g mnie kompletnie nie nadające się do pokazania.
LED ZEPPELIN
Wiem, że zdjęcia są niedoskonałe dopiero się uczę i dlatego zamieszczam te zdjęcia na forum żeby dostać jaką konstruktywną krytykę ale tez rady jak unikać błędów w przyszłości. Druga sprawa to obróbka tych zdjęć następny temat rzeka, który małymi krokami próbuje opanować.
A co do tego czy nadają do pokazywania to myślę, że to nie są aż takie gnioty żeby ich nie poddać krytyce. Fotografia interesuję się dopiero od roku więc cudów też nie można się po nich spodziewać.
Pozdrawiam
D7000, N18-105, S10-20
Każdy się uczy, nie ma takich co umieją wszystko.
Jeśli wystarczy Ci poziom fotek turystycznych to Twoja, zgodnie z tym, co niektórzy tu piszą jest mega-super-rewela i cymes na dokładkę. Dorównuje, a być może przewyższa fotki zachodów słońca składające się z czarnych konturów, czerwono-pomarańczowego nieba i wypalonej dziury udającej naszą gwiazdę.
Zadam, a raczej sam powinieneś sobie zadać pytanie: czemu rzucam się na rzeczy trudne? Tzn. czy nie lepiej byłoby zacząć od fotek w dzień ze słoneczkiem oświetlającym elementy warte pokazania, stopniowo podwyższając poprzeczkę? Naucz się panować nad światłem, na tym Forum znajdziesz masę rad i wskazówek jak można świadomie robić i obrabiać fotki. Ale nie martw się, mówią, że na początku też był chaos.S
przęt masz dobry, trochę czasu upłynie do momentu aż wyprzedzisz umiejętnościami jego osiągi - oby jak najkrócej to trwało. Czego Ci serdecznie życzę.
LED ZEPPELIN
Hej, Rzucielm sie na to zdjecie poniewaz warunki byly wymarzone, (bez chmurne niebo, "ciepla" noc itd...) fakt skopalem je ale nie wiedzialem tego dopoki nie zwrociles mi na to uwagi. Wiec cel pokazania zdjecia do publicznej oceny osiagniety.
Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.
D7000, N18-105, S10-20
Skontaktuj się z nami