Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: d5300 czy d7000

Domyślnie d5300 czy d7000

Witam jak w temacie, wiem ze jest taki watek z d7100 ale niema nic o d7000, chce kupic lustrzanke i bylem prawie przekonany na d7000 teraz sie zastanawiam tez nad 5300 cena jednego i drugie z dokladnie tym samym obiektywem jest taka podobna, co proponujecie ktory jest bardziej przyszlosciowy? to ma byc lustro na lata, czy wogole mozna porownac te dwa modele? wiem ze jeden i drugi maja plusy i minusy dlatego pytam was co myslicie?

najlepiej d7100, ale niestety troche drogi
    Ostatnio edytowane przez sxs ; 19-05-2014 o 10:18

Domyślnie

wybierz ten, którego funkcje są bardziej potrzebne.
    To nie my będziemy nim robić zdjęcia.

Ja uważam, że kupowanie teraz D5300 to wyrzucanie pieniedzy, bo to samo masz w D5200 i prawie to samo w D5100.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

puki co nieznam sie na lustrzankach, aparat ma sluzyc do robienia zdjeci z wakacji, ludzi, zwierzeta, samochody itp, chodzi mi ktory bedzie robil lepsze zdjecie z tym samym obiektywem? nie chce w przyszlosci zalowac ze zle wybralem.

Domyślnie

Sprecyzuj bardziej swoje wymagania bo to Ty będziesz robił tym zdjęcia. Różnice w sprzęcie są na tyle duże że porównywanie tych modeli jest trochę nie trafione.

Domyślnie d5300 czy d7000

a czy to musi być lustrzanka?
    Może rozejrzyj się za jakimś bezlusterkowcem? Różnicy w zdjęciach nie zobaczysz, a mniejsze, lżejsze.

Domyślnie

aparat bedzie uzywaby typowo amatorsko, zczasem jak sie wkrece ktory daje wieksze mozliwosci?, z tego co wyczytalem do tej pory to na przykladzie audi d5300 to jak a4 z salonu, a d7000 to jak 3 letnie a6, na chwile obecna celowal bym ku d7000, ale czy dobrze nie wiem

tak chce lustrzanke, znajoma ma d5000 zdjecia robi rewelacyjne, a po drugie chce sie uczyc obslugi tych sprzetow i z czasem wkrecac sie coraz bardziej.
    Ostatnio edytowane przez sxs ; 19-05-2014 o 11:00

Domyślnie

"typowo amatorsko"... No to rozwinąłeś myśl . Przecież widzisz różnice w obu sprzętach. D5300 (choć celowałbym zdecydowanie niżej nawet w D5100 a resztę zainwestował w obiektywy) ma choćby obrotowy wyświetlacz który może się przydać, jest lżejszy, bardziej poręczny itp itd. D7000 to jakby nie patrzeć bardziej zaawansowany sprzęt. Więcej możliwości indywidualnych ustawień bez grzebania za każdym razem w menu. Ma wbudowany silniczek AF więc może być to spory atut. Za to jest ciężka, większa i na spacery bym tego nie targał .

Domyślnie

jestem laikiem ale nie kumam polityki Nikona, bo jesli cos jest z wyzszej polki to ma lepsze wszystkie paramety badz wiekszosc, a koczac czytac porownanie tych modeli wiem mniej, niz przed porownaniem

Domyślnie

czyli uniwersalny jest bardziej d5300 i dla moich wymagac bedzie lepszy, to juz jakis konkret

pozatym jest przereklamowny i zbyt drogi w stosunku do poprzedników? czyli przerost formy nad trescia

a w d7000 z czasem moge docenic to czego niema w d5300, ale jest to nieporeczne bydle tak?

Domyślnie

thx chudeusz, wiec bardziej odpowiednij dla mnie bedzie 5300 bo jesli moge tak napisac jest bardziej "turystyczny" a czy ktorys bedzie robil wyraznie lepsze zdjecia na tym samym szkle?

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów