Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Valonarkuus

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Robercie, ale czego nie widzimy?

ścięgna równolegle cieniowane i stąd wrażenie poruszenia - nie musisz brać tabletki

Domyślnie

Kurcze, możesz mieć rację, jak tak się bliżej przyglądam to zaczynam widzieć cień...
    Masakra.

Dalej jak patrzę z 'normalnej' ogległości to widzę, że ostatni palec i krawędź prawej dłoni wygląda jak artefakt po poruszeniu ręką.

Ale jak trzymam nos 5cm od ekranu, to widzę, że to cień... Straszliwa różnica na tak małym obszarze, stąd złudzenie.

Wycofuje to poruszenie
    Ostre jak BYRZYTYWA!
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

nos 5cm od ekranu ? mam nadzieję że na wystawach tak fot nie oglądasz bo ilośc szumu i nieostrości pewnie by Cię zszokowała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    nos 5cm od ekranu ? mam nadzieję że na wystawach tak fot nie oglądasz bo ilośc szumu i nieostrości pewnie by Cię zszokowała
    Byłem ostatnio na wystawie odbitek autorskich Ansela. Możesz nos do zdjęcia przyłożyć, a detal i tak siecze oczy. Siecze oczy również skala manipulacji jakiej Ansel się dopuszczał, ale mniejsza z tym.

Foty baardzo dobre. Ja też ostatnio preferuję więcej cienia niż światła i te bardzo mi podchodzą. Super stylizacja, miejsce i odbiór. Nadają się na okładkę płyty jakiejś metal kapeli. Jedne z lepszych zdjęć ostatnio tutaj.

Skoro już sporo tu o technikaliach (nie żeby była potrzeba coś zmieniać), to fajny patent na ręce stosuje Gregory Heisler, a tu też by się pewnie sprawdził: Lewa ręka za plecy, a prawa gdziekolwiek na widoku. Wygląda to naturalnie, a znika problem z tym co zrobić z łapskami.

Ahoj!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Byłem ostatnio na wystawie odbitek autorskich Ansela.
    Miałem pytać gdzie ta wystawa, ale zerknąłem na 'skąd' i już nie pytam ;/
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Tiaa, zmienia się nieco skala atrakcji fotograficznych kiedy opuści się Polskę, ale to temat na inny wątek

Domyślnie

jedynka wygrywa, czuć klimat jedynie w dwójce widziałbym szerszy kadr.

Domyślnie

nr1 trochę inaczej bym kadrował... Skoro osoba zwrócona jest w lewą stronę to więcej miejsca na zdjęciu powinno być właśnie tam.... bo tak się źle patrzy.

Ale ogólnie mi się podoba Fajna stylizacja rude włosy tak mrocznie
    Nikon D5100 |Nikon D7100 | N18-105| N35 |Nikkor 70-200 f/2.8 Grey | N55-300|Sigma 17-50 | N SB-700 |YN-560 II| revuenon 135mm f/2.8 | Velbon DF60 | RF603II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CODER_BEST Zobacz posta
    nr1 trochę inaczej bym kadrował... Skoro osoba zwrócona jest w lewą stronę to więcej miejsca na zdjęciu powinno być właśnie tam.... bo tak się źle patrzy.
    Mi się dobrze patrzy.
    To nie przypadek, że jest tak ustawiona, że tak jest skadrowane. Często porady z książek dla początkujących nie są optymalnym rozwiązaniem do zdjęć i nie zawsze warto się ich trzymać na siłę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Mi się dobrze patrzy.
    To nie przypadek, że jest tak ustawiona, że tak jest skadrowane. Często porady z książek dla początkujących nie są optymalnym rozwiązaniem do zdjęć i nie zawsze warto się ich trzymać na siłę.

Zasady są po to żeby je łamać albo można łamać zasady dopiero wtedy kiedy się je pozna

Zresztą napisałem, że ogólnie mi się podoba takie tylko moje spostrzeżenie.
    Nikon D5100 |Nikon D7100 | N18-105| N35 |Nikkor 70-200 f/2.8 Grey | N55-300|Sigma 17-50 | N SB-700 |YN-560 II| revuenon 135mm f/2.8 | Velbon DF60 | RF603II

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów