Close

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 180

Domyślnie

zasięg to temat zupełnie inny i strasznie nieprzewidywalny.
    jesli idzie o net mobilny to faktycznie PLAYa bym chyba nie brał pod uwagę - oni do netu dopuszczają tylko do swojej infrastruktury więc nic ci po roamingu krajowym. za to w uzytkowaniu telefonicznym (w tym net na telefonie) od czasu zmiany głównego dostawcy roamingu na Tmobile jest powiedziałbym wzorcowo. oczywiście przelogowanie na innego operatora czasmi chwilę trwa. jeśli wam to nie dział to może karta nie dostała zmiany oprogramowania ? spróbujcie wymienić.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Kołczu, mobilnie mam Aero2 (mam smartfon z 2 slotami sim). Ale dzięki za opinię użytkownika Internetu z Play

Jak tak dalej pójdzie to chyba nic nie wezmę
    Ostatnio edytowane przez bognik ; 28-10-2014 o 12:17
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

To i ja napiszę dwa słowa o LTE z Cyfrowego Polsatu.

Podpisałem umowę mniej więcej rok temu, ale od samego początku były problemy: łącze było niestabilne, czasami działało szybko i bez problemów (szybko tzn 1Mb/s i więcej) ale bardzo często zdarzały się sytuacje, kiedy prędkość pobierania danych była rzędu 0,2-0,8Mb/s, nie wspominając już o żenującej prędkości wysyłania danych (0,01-0,02Mb/s). Poza samą prędkością od samego początku połączenie się zrywało, czasami kilka razy na godzinę, czasami kilka razy na dobę.
    Stwierdziłem, że zacznę od wymiany modemu i routera: kupiłem D-Link DWR-921 ale niestety sytuacja nadal była podobna: prędkość od kilkunastu Mb do takich poniżej 1Mb. Zauważyłem natomiast pewną zależność, że zawsze spadek prędkości był w godzinach popołudniowych i wieczorem, trochę jak z korkami: ludzie wychodzą z pracy i robią się korki, tak samo z moim internetem: ludzie wracają do domu i prędkość spada
    Postanowiłem zrobić ostatnią rzecz z możliwych: kupiłem zewnętrzną antenę, która spowodowała, że siła sygnału z 2-3/5 wzrosła mi do wartości maksymalnej, czyli 5/5.
    Jaki rezultat? Taki, jak poprzednio: jak działa to działa bardzo szybko (zdecydowanie szybciej, niż bez zewnętrznej anteny), zarówno ściąganie jak i wysyłanie danych spokojnie powyżej 20Mb/s i szybciej. Ale zdarzają się spadki prędkości poniżej 1Mb/s i nie pomaga zupełnie nic. Łącze niestabilne prędkościowo i również zrywa się co najmniej 1-2 razy na dobę.

Do powyższego należy dodać, że mieszkam poza miastem, do nadajnika mam w linii prostej, nie przesłoniętej żadnymi większymi przeszkodami jakieś 3km. Siła sygnału z anteną zewnętrzną maksymalna, router raczej z górnej półki. Nic więcej nie mogę zrobić, tzn oczywiście mogę zgłaszać to wszystko na infolinię ale tym, którzy myślą, że coś w ten sposób załatwią życzę wytrwałości i powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez tomtytus ; 28-10-2014 o 13:06

Domyślnie

masz przynajmniej u 3 operatorów opcje do wzięcia na próbę - po prostu weź
    miałem plusa i playa - oba działały bardzo dobrze przez tydzień testów
    polityka plusa jest chamska - bo musiałem zapłacić nadpłatę po czym łaskawie przysłali mi pisemko, że mam im w liście poleconym wskazać konto na które mają mi przelać te 7 pln nadpłaty...

Domyślnie

I właśnie tego się obawiałam. Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że z daleka od Internetu CP.
    Został Plus i Play. W CP wmawiali mi, że Intetnet od nich i Plusa to to samo. A nawet oni mają lepszy, bo Plus korzysta z ich nadajników ().
    W Play umowa ok ale zasięg odstrasza. Niby mam u siebie pełen zasięg, ale sama już nie wiem co brać.

Chyba faktycznie sama muszę przetestować i wybrać (bądź nie).

Domyślnie

dlatego tak istotne jest określenie kryteriów - inne sa dla stacjonarki, inne dla mobilnego

co do play to muszę jeszcze dodać, że bardzo dużo nowych btsów uruchomili w LTE w ostatnim pół roku. nie mam tam nikogo więc się nie podpytam ale z pewnego źródła słyszałem, że chcą jak najszybciej zrobić miasteczka od 15k ludzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    co do play to muszę jeszcze dodać, że bardzo dużo nowych btsów uruchomili w LTE w ostatnim pół roku. nie mam tam nikogo więc się nie podpytam ale z pewnego źródła słyszałem, że chcą jak najszybciej zrobić miasteczka od 15k ludzi.
    I to jest główny powód, dla którego nie chcę się wiązać umową na 2 lata.
    Co chwilę wychodzą nowe, tańsze oferty i trwa modernizacja sieci.
    Kto wie, może za pół roku nie będziemy mieli dylematów co do wyboru Internetu

Domyślnie

tylko, że obecnie ciężko o sensowną ofertę na 12 miesięcy :/

Domyślnie

Nie wiem, jaki modem chcesz kupić. Jeśli coś droższego, to sprawdź o ile wzrośnie abonament u operatora. Mi w Play za 14GB z routerem bezprzewodowym wyliczyli 18x34 zł. Czyli router w zasadzie za darmo.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Z routerem/modemem w Play chcą z tego co widziałam 20 zł miesięcznie za urządzenie, więc się nie opłaca brać u nich.

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów