Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: D80 vs. C 400D

Domyślnie

Czasami lepiej kupić coś starszego, gdyż jest przetestowane, niż nowość. Rozumiem Twoje rozterki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birdman Zobacz posta
    zdecydowanie lepiej w dloni lezy mi nikon i stad moj dylemat; gdyby nie to pewnie mial bym juz w domu 400d; nei wiem tez jak mam podejsc do fakt ze d70s jest juz dosyc starym aparatem; nie wiem czy warto jeszcze w taki sprzet inwestowac;
    to zależy... z jednej strony d70s jest stosunkowo tani, z drugiej strony za 3-4 lata nikt od ciebie nie kupi tego aparatu na allegro. Łatwiej będzie sprzedać d80 i kupić nową puszkę niż "staroć". Zwróć uwagę, że na tym forum sporo osób już wymieniło lub przymierza się do wymiany swoich starych puszek na nowe....

To w co warto inwestować to obiektyw. Dobry obiektyw przetrwa kilka puszek (może nawet do emerytury .

puszki cyfrowe szybko się starzeją. To tak jak z samochodem: albo kupujesz staroć i zarzynasz go do końca, albo kupujesz nówkę i co jakiś czas wymieniasz na nowszy model. Kiedyś, w dobie fotografii analogowej puszka starczała na bardzo długi czas, ale te czasy odeszły w przeszłość.

Domyślnie

Tak wiec dzisiaj stalem sie posiadaczem nikona d70s. Teraz czas popstrykac troche fotek ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birdman Zobacz posta
    Tak wiec dzisiaj stalem sie posiadaczem nikona d70s. Teraz czas popstrykac troche fotek ;]
    Gratulacje

Domyślnie

Gratulacje. Świetny, nowoczesny, sprzęt.
    Teraz tylko się uczyć, uczyć, uczyć światła i techniki.

pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 02-05-2007 o 00:17
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów